среда, 24. септембар 2014.

NAJAVA NASLOVNJAKA


Poštovani ljubitelji „Naslovnih anagrama“, sa zadovoljstvom vas obaveštavam da ću USKORO na ovom blogu organizovati ovu popularnu igru slovima iz naslova (novinskih naslova).
Nakon brojnih poruka koje su mi stigle prethodnih dana, te nakon današnjih konsultacija sa više zainteresovanih kolega, odlučio sam da krenemo u NOVU sezonu „Naslovnih anagrama“ na TIO.
Igra će biti u suštini ista kao i u prethodnom periodu kada smo se igrali pod pokroviteljstvom ED “Đorđe Natošević”.
Biće samo nekih sitnih izmena - 6 kola od po 15 dana, a i bodovanje će bilo malo drugačije (više anagrama će biti rangirano u tabelu sa bodovima).
Prvo kolo biće održano u periodu od 01.10.2014. (od 00.00) do 15.10.2014. (do 24.00).
Propozicije PRVOG KOLA PRVE SEZONE “Naslovnih anagrama” na TIO biće objavljene za dan-dva.

Do tada možete da vežbate sa aktuelnim naslovima.

Sugerišem ovakav način pisanja:

ANAGRAM
„Naslov“
Naziv lista, datum, stranica
Vaš Ero (evidentičar)

20 коментара:

Mesud је рекао...

Da ne bude tajni i zabuna, Slavkov prijedlog sam podržao i uzeću učešća u znak poštovanja prema njemu i njegovom trudu posljednjih nekoliko godina oko organizacije takmičenja "Naslovnjaci".
Naravno, poštujem i uvažavam i druge slične akcije i takmičare.
Pozdrav svima!

Slavko Bovan је рекао...

Hvala, Mesude!
Naravno, ova naša igra ne treba da bude konkurencija nekim drugim enigmatskim takmičenjima, druženjima!

Slavko Bovan је рекао...

Na današnim konsultacijama za manje od 90 minuta (od slanja poruke) došao sam do natpolovične većine (zainteresovanih za igru). Do sada nije bilo negativnih odgovora a natpolovična većina je postala skoro 100% većina. Dakle, igra slovima iz naslova jeste interesantna. Zasukao sam rukave.

Slavko Bovan је рекао...

REKLI - NE IZNEVERE EKS-SPORT
Kinezi vole srpske trenere
Novosti
http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.html:511661-Kinezi-vole-srpske-trenere

Анониман је рекао...

U SKANDAL. ERO SKIJA!

Skinula se do kraja
Jutarnji list
http://www.jutarnji.hr/skinula-se-do-kraja-poznata-manekenka-odlucila-preduhitriti-hakere-pa-sama-objavila-golisavu-fotografiju/1222647/

Stipan

Slavko Bovan је рекао...

DA, LAKO JURI NA SEKS!

Skinula se do kraja
Jutarnji list
http://www.jutarnji.hr/skinula-se-do-kraja-poznata-manekenka-odlucila-preduhitriti-hakere-pa-sama-objavila-golisavu-fotografiju/1222647/

Анониман је рекао...

A DOBRA VEST NEGUJE SE U PUKU

Seve kupuje stan u Beogradu?
Jutarnji list

http://www.jutarnji.hr/severina-kupuje-stan-u-beogradu-dvoetazni-stan-na-dedinju-bit-ce-obiteljska-oaza-za-nju-i-aleksandra/1222518/

Stipan

Slavko Bovan је рекао...

UTEKNE PRAVO U GAJBU SUSEDE

Seve kupuje stan u Beogradu?
Jutarnji list

http://www.jutarnji.hr/severina-kupuje-stan-u-beogradu-dvoetazni-stan-na-dedinju-bit-ce-obiteljska-oaza-za-nju-i-aleksandra/1222518/

Анониман је рекао...

RECI MALI KO ZNA LOŠ $.

Milion $ za školarce.
Nezavisne novine

http://www.nezavisne.com/sport/kosarka/Milion-za-skolarce-264751.html

Stipan

Quizmaster је рекао...

Poštovani ljubitelji enigmatike,

Kao što je nedavno najavljeno na blogu Željka Dimovića, "Naslovni anagrami" (tradicionalno takmičenje ED "Đorđe Natošević" iz Sombora) krenuće 1. oktobra, kao deo 13. Međunarodnog prvenstva Srbije za anagramiste. Isto to je pre dva dana najavljeno u beogradskom časopisu "Enigmatika", a pored toga, ovih dana pregovaram sa nekim poznatim medijskim kućama, pošto mi je želja da preko njihovih sajtova popularizujem enigmatiku i da dobijemo nove takmičare. Dakle, radim na tome da takmičenje bude zanimljivo i da dobije nov kvalitet.

Što se tiče Bovanovog poteza (koji je na svom blogu najavio da preuzima stvar u svoje ruke), podsetiću da je dotični prvo izjavljivao kako hoće da bude korektan i da organizaciju "naslovnjaka" prepušta ED "Đorđe Natošević". Nakon toga, kad je Željko Dimović tu obavezu poverio meni, napisao je kako nema problema što ću to takmičenje organizovati ja. Sad vidimo da je sve to bilo Bovanovo foliranje i da je žešće popizdeo što ga je Žeca ispalio (jer, računao je da Žeca neće moći da organizuje takmičenje, pa bi onda on "herojski" uskočio da to primi "na svoja nejaka pleća"). Ali, meni ovo nije ništa novo, ja odavno znam i već sam vam rekao da je Bovan klovn koji će sve uraditi samo da bude u centru pažnje. A to što će usput da pruža podršku prevarantima i da zatupljuje i obmanjuje javnost, to je manje bitno.

Naravno, budući da čekam odgovore tih medijskih kuća (od kojih će zavisiti i format takmičenja) zamolio bih da se strpite još koji dan, dok ne izađem sa kompletnim propozicijama. Što se mene tiče, možete slobodno da se takmičite i na šampionatu Srbije i kod idiota koji je opsednut brojem poseta na svom blogu. U svakom slučaju, ono što mi je poverio moj klub "Đorđe Natošević" potrudiću se da organizujem najbolje što mogu.

Domaćin 13. MPS za anagramiste
Zoran Radisavljević

Quizmaster је рекао...

Inače, u najnovijem broju "Enigmatike" greškom je izostavljeno to da će kategorija aktuelnih anagrama biti zamenjena tradicionalnom disciplinom koju je organizovalo ED "Đorđe Natošević" iz Sombora. Naravno, u nekim narednim izveštajima ovo će biti ispravljeno, a nadam se da će istu tu informaciju saznati i čitaoci sajtova sa kojima trenutno pregovaravam oko saradnje.

Slavko Bovan је рекао...

Poštvani, ničim ne ugrožavam "Naslovne anagrame" koje navodno organizuje Željko Dimović na sajtu Zorana Radisavljevića.

To ne smatram konkurencijom i smetnjom jer će očigledno biti znatno drugačije (bolje organizovano, bolje medijski pokriveno, bolje nagrađeno, više takmičarsko...)od ovoga što će biti na TIO. Mi ćemo se malo igrati.

Slavko Bovan је рекао...

Još jednom ću zamoliti osobu koja povremeno ulaže Kviska da se suzdrži od kvalifikacija koje mi upućuje, makar da se suzdrži na ovom marginalnom blogu. Na svom elitnom blogu može da me naziva kako hoće.

Quizmaster је рекао...

To što ti radiš je ne samo nepoštovanje svog bivšeg kluba, nego i miniraš moj trud, kako bih imao manje takmičara. Doduše, nisi pozvao direktno ljude na bojkot takmičenja, ali kad kažeš "mi ćemo praviti svoje" to mu dođe skoro na isto.

U proteklih petnaestak godina kreirao sam Anagramni kup Srbije, Memorijal Tomislava Munišića, Međunarodno prvenstvo Srbije za anagramiste, Kviz kup Srbije, Kup Srbije u rešavanju rebusa, Ligu rešavača, Novogodišnji ZEZ, itd. Čak i za ovo takmičenje koje mi je poverio Željko gledam da bude u malo drukčijem formatu, da ne kopiram neke prethodne ideje. Napravi i ti nešto da bude originalno, pa onda proglasi to da je TiO, jer "Naslovni anagrami" (po ideji prvog predsednika kluba Radomira Marinkovića - Rademara) bili su i ostali su zaštitni znak ED "Đorđe Natošević".

Mesud је рекао...

ISKRENO, IZNEVERE L" RESPEKT?
"Kinezi vole srpske trenere"

Zdenko је рекао...

SILNI EKSPORT NEKE REZERVE!

Slavko Bovan је рекао...

Javno pozivam sve zainteresovane da se uključe u "Naslovne anagrame" na Zoranovom blogu!

Ko god želi neka izvoli! Moguće je osvojiti i neke nagrade.
Kod mene nagrada neće biti.

Slavko Bovan је рекао...

NU, FAZON!
"Fun zona"
http://www.fun.24sata.rs/fotke

Slavko Bovan је рекао...

KAD IZRAZI TA PRSA UZ TVOJ BESTIDAN PLES
"Srpska striptizeta ojadila NBA zvezdu"
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/497690/Srpska-striptizeta-ojadila-NBA-zvezdu

Анониман је рекао...

Laki je malo nervozan!