недеља, 21. септембар 2014.

REBUSANJE (1076)

Autor: Milutin Tepšić

8 коментара:

Luka је рекао...

Nadam Peru sekira!

Slavko Bovan је рекао...

Da.

Анониман је рекао...

A koji je to Nadam?

Slavko Bovan је рекао...

Obično ne odgovaram na anonimne komentare, ali kako se ovdje jasno vidi da je anonimni komentator željan znanja uputiću ga da se informiše u Rečniku MS-MH, četvrta knjiga strana 513. Citat iz Vukovog rječnika.

N. Petkovski је рекао...

Čitam pitanje anonimnog (ne znam zašto mora biti anoniman ako ne zna odgovor) i Slavkov odgovor. Pošto ni ja ne znam šta je to "nadam", a nemam Rečnik MS-MH, takođe ni na portalu "srpski jezik" nema objašnjenja, molim Slavka da meni (koji nisam anoniman i ne stidim se kazati da ne znam značenje te reči), a preko mene i anonimcu, objasni reč "nadam" (možda treba "Nadam")

N. Petkovski је рекао...

Eh! Ne mora objašnjenje. Nisam se setio da potražim tu reč u petoslovnom rečniku Branka Polića. Sad sam je potražio i vidim da je to: akutna bolest preživača koja nastaje zbog stvaranja gasova u buragu kao posledica uzimanja sveže deteline i druge stočne hrane. Isto se zove i "meteorizam". Sad znam i ja, a nadam se da će pročitati i anonimni.

Slavko Bovan је рекао...

Nikola, znaš da rado odgovaram na sva pitanje koja su postavljena kako treba (sa potpisom). Ne sigoh odmah da odgovorim, a vidim da si se informisao. Dopuna iz Vukovog rječnika. Nadam je drugi naziv za nadutost.

Slavko Bovan је рекао...

O ovom rebusu imao sam poduži razgovor sa autorom rebusa, ne samo po pitanju NADAMA već i po pitanju sekira - sekira. U konstruktivnom razgovoru otklonismo neke dileme :)