субота, 8. новембар 2014.

NASLOVNI ANAGRAMI



Završeno je prvo kolo Naslovnih anagram. Usudio bih se kazati – VEOMA USPEŠNO prvo kolo. U žiriranju je učestvovalo čak 38 kolega koji su vrlo ozbiljno i studiozno pristupili glasanju.

Sudije (slučajnim redom): Dinko Knežević, Rešad Besničanin, Vjeko Hudolin, Ilija Ozdanovac, Radoja Racanović, Duško Laštro, Branko Milovanović, Dušan Đukić, Milorad Živanić, Miroslav Cvetković, Milica Šimić, Ivan Andonov, Saša Čolaković, Dejan Minić, Bane Nikić, Radojica Jovičić, Nikola Kitanović, Milan Sečujski, Krešimir Stracenski, Miodrag Ivanišević, Momir Paunović, Miodrag Bata Babović, Boris Antonić, Stipan Medo, Tomislav Popović, Ilija Đurković, Budimir Ćosović, Stjepan Najman, Čedomir Jelić, Tonči Milat, Jovan Novaković, Gojko Mandić, Nevenko Soldo, Dejan Spasić, Sreten Perić, Štefan Markovič, Jovan Nedić, Dragan Lojanica. Svima zahvaljujem!

Poredak se stalno menjao te su nijanse odlučivale.
Na kraju je razlika između prvoplasiranog i drugoplasiranog anagram svega 4 boda. Da bi bilo interesantnije, pre glasanja 38. sudije, sadašnji naslovni anagram sa drugog mesta imao je prednost od 2 boda ispred pobedničkog anagram PRVOG KOLA.

Proglašenje pobednika i tabele sutra (nedelja) u 15.00. Biće vrlo interesantno. Pošto je glasanje završeno, možete iznositi svoje prognoze. Šta mislite koji su anagram na prva tri mesta?
Anagrami su: OVDE

Drugo kolo počinje 15.11.2014. godine (od 00.00) I traje do 30.11.2014. (do 24.00). Prvobitno je bilo predviđeno da se krene odmah, ali nakon dodatnih konsultacija, start je pomeren za pet dana. Pridružite se! Predviđam da će drugo kolo biti još zanimljivije od prvog.



10 коментара:

Zdenko је рекао...

Moj favorit je Ljubičin anagram

ONA MI DJEDOVINA!
„Jedina domovina“

Slavko Bovan је рекао...

Zdenko kazao koji je njegov favorit. Čekam dalja izjašnjavanja. (Uzdred rečeno, i meni se taj anagram veoma dopada)

Slavko Bovan је рекао...

Interesantna je situacija i na dnu tabele jer su bez bodova ostali neki anagrami za koje sam mislio da će biti u samom vrhu.

Анониман је рекао...

Anagram broj 29 Rade Goljevića je moj favorit.

Stipan

IlijaO је рекао...

Ljubičina "Djedovina"!

Luka је рекао...

Ja podržavam Zdenkov i Ilijin izbor i Ljubioi unaprijed čestitan. Relativno kratak a jezgrovit anagram.

Slavko Bovan је рекао...

A ostali prognozeri?

ljubica bilalovic је рекао...

Meni se ovaj najviše sviđa, izvinjavam se autoru jer ne znam ko je:).

1. BALKANKO S IMENOM OPERE VERDIJA, SAD SI BAŠ TI TEST SVOJ DECI!
"Bosanka Aida dobila mjesto švedske ministrice prosvjete"

PS: Hvala mojim navijačima!!! :)

Ilija Đurković је рекао...

Ja tipujem na ovaj anagram:

12. BIJELA ŽENA SA ZNACIMA EBOLE JURI S DOKTOROM, SANIRA SELJAKE!
"Oboljela je medicinska sestra koja se brinula o zaraženima".

Slavko Bovan је рекао...

Vrijeme je da počnemo sa zagrijavanjem za drugo kolo u kojem ćemo imati zadatak da nadmašimo broj učesnika (47) ali prije svega da se poigramo slova u svrhu lične i kolektivne zabave :)