четвртак, 22. јануар 2015.

SAOPŠTENJE PREDSEDNIKA ESS



Gledajući ovaj spisak može se zaključiti sledeće:
- 10 lica sa spiska nema na spisku članova ESS koji je dobijen od bivšeg predsednika i koji je validan (nikad nisu bili članovi ESS, Željkova žena, Ivan Rudić..., ali su na  spisku i osvjedočeni neprijatelji ESS Mile Janković, Zoran Radisavljević...)
- članarinu za 2014. godinu je uplatio samo Milosav Marjanović.

   Kontaktirajući sa nekim sa tog spiska, saznajem, da je nekima uzet matični broj, a neko drugi potpisivao njihovu saglasnost. Drugima je objašnjavano da se traži samo Vanredna skupština, a ne i izborna – rečeno je da još nema dnevnog reda – biće naknadno utvrđen: zato je i ubačeno ono IZBORNA! Nešto me puno podsjeća na Kikindu i ''slučaj'' prevare sa Valjevcima, ali oni su onda korektno reagovali i nisu dozvolili manipulacije. Isti ''kolovođa'' i sada u akciji, nije ga bilo sramota od te blamaže, on još rovari!

   Nema nigdje ED ''Vuk Karadžić'' – predsjednik, g. Radojica Jovičić, kao ozbiljan čovjek, ne želi da učestvuje u marifetlucima Lazarevića i comp. Za njega su prošli izbori bili regularni – sledeći su za dvije godine). Ipak, na čuvenom spisku ima nekoliko članova ''Vuka'', ali u ''opisu'' kluba piše EK Nova zagonetka! Jednostavno, zar ne?

   U dva dopisa dobijena od ''čelnika'' ekipe sa spiska, dosta kontradiktornosti: Lazarević je zamrzao članstvo EK Nova Zagonetka (to radi i B. Nikić), a hoće da smjenjuje predsjednika i validno donosi odluke. Postati ''gospodar'' enigmatike u Srbiji po svaku cijenu! Kao školovan čovjek, trebao bi pročitati čitav Statut ESS.

   Osnovni razlog što nisam zakazao vanrednu i izbornu Skupštinu je jednostavan: spisak nije validan – nisu ispoštovani članovi Statuta ESS 12, 15, 20 i 22. Nije sve samo prosto sabiranje brojeva! Kako se određuje ko je član, a ko nije? Već duže vremena iznosim konkretne činjenice, ali to neki neće da čuju – namjerno, naravno.

   Zašto se žuri sa Skupštinom – ove godine Dan enigmata ''pada'' tačno 21.02. – idealna prilika da se sastanemo, ali zna se kome se ne poklapaju termini. Ljubiša Banović proziva ljude i pravi spisak koliko je to ručaka (siguran sam da će biti i vinjaka!!!)

   Znajući da neće više biti predsjednik, i znajući da ću to biti ja, Lazarević je trošio nepostojeće pare Saveza za svoju promociju, ne obavještavajući potpredsednike i traženje saglasnosti, pa mi sada taj dug pripisuje kao njihovu članarinu: ne može niko nikoga zaduživati van njegove volje. Naslijedio sam završni račun od -300 (minus!) dinara i samo taj dug priznajem – to mu opraštam.
  
   Dvije godine nisam dolazio na sastanke EK Nova Zagonetka (odmah poslije izbora za predsjednika ESS – to je i ML konstatovao) – nisu me podržao kao svog člana (čast izuzecima), pravio mi je smetnje i nisam se više osjećao članom tog kluba, napustio sam ga: bio bih neviđeni mazohista da tako nisam reagovao! Lazareviću to nije bilo dovoljno, već donosi ''odluku'' da me izbacuje iz svog kluba i iz ESS – nisam podnio molbu da me on ''primi'' u ESS. Šta da radimo sa Slavkom, Sofijom, Jovanom Nedićem koji su izašli iz ''Natoševića'', treba li ih izbaciti iz ESS. Pa, posle da o njima odlučuje, npr. Dimović koji više od deset godina nije održao skupštinu ''Natoševića'' – zar on nije samozvani predsjednik kluba? Ako je i od ''gospodara'' – mnogo je!

   Kod podnošenja papira za registraciju u APR, Šariću i meni nisu rekli da neki papiri fale: poslije dužeg vremena na raniju adresu Saveza (stan Lazarevića) šalju dopis sa primjedbama na predatu dokumentaciju, ali Lazarević je sakrio tu informaciju, nije nikoga obavijestio o tome, a sada maše sa tim podatkom kao sa svojom velikom ''pobjedom''! Propala nam je i uplata od 6500 dinara jer je prošao rok za predaju dodatnih papira. Ko će to nadoknaditi Savezu?

   Sve u svemu, zbog časnih članova ovog Saveza, nisam mogao da kršim Statut i zakazujem bilo kakvu skupštinu ESS. Ko hoće da razumije, biće mu jasno u čemu je caka. Sve će ići svojim tokom.

Predsjednik ESS, Milorad ŽIVANIĆ
Beograd, 22.01.2015.

11 коментара:

Миле Јанковић је рекао...

Glavno je da si to osvedočeni "prijatelj" ESS-a.
Boriš se samo za tvoje ciljeve (čitaj: pare koje si preusmerio na svoj račun, sve zarad većeg proseka za tvoju penziju), da imaš i malo obraza došao bi u subotu na skupštinu, i svim prisutnima na početku bi se obratio sa samo jednim pitanjem:
Ko je za to da ja (Milorad Živanić) budem predsednik ESS-a?
Nakon toga mogla bi da se održi skupština, sa tobom na čelu ili sa predsedavanje nekog od potpredsednika. Tako ćeš da vidiš koliko je ljudi za tebe.

Анониман је рекао...

Pa i predsednik nije platio članarinu, svašta.

Mišo је рекао...

Članarinu za 2014. godinu su platili: Milorad Živanić, Vladimir Šarić, Gordana Jovanović-Šarić, Radomir Stanojković, Krsta Ivanov, Jovan Vuković, Radomir Matić, Zoran Milošević, Ljubislav Drakulić, Milenka Marjanović, Milosav Marjanović, Slavko Bovan, Jovan Nedić, Verica Rajović i Miodrag Ivanišević!
Sa ''onog'' spiska je sa članarinom, dakle, samo Milosav Marjanović, ali on nije ni tražio izbore već samo skupštinu!

Slavko Bovan је рекао...

Ovog momenta mi Zlatan Pupezin javlja da ne može sutra u Beograd.

Slavko Bovan је рекао...

Ako bude sve kako treba (kucam u drvo) posetioci ovog bloga će sutra uveče imati izveštaj sa ovog susreta enigmata u Beogradu koji je najavljen kao Vanredna skupština ESS.

Миле Јанковић је рекао...

Ja sam čuo da ti ne dolaziš, kako ćeš onda imati izveštaj sutra uveče????????

Анониман је рекао...

E Mile, Mile. Ti si stvarno prestao da koristiš goli mozak, otkako mašina radi za tebe. Pa zar je danas problem saznati šta se negde desilo u vasioni, a kamoli na tako sitnoj relaciji Beograd - Kikinda. Stvarno si zaribao.

Миле Јанковић је рекао...

Živaniću, ja možda po tebi nisam član ESS-a (vidi se da pojma nemaš o Zakonu o udruženjima, a to da je članstvo udruženja promenljivo, s tim da ne može da padne ispod 3 člana), a ti uopšte nisi PREDSEDNIK ESS-A, pošto insistiraš na zakonskim odredbama, evo linka koji potvrđuje moje tvrdnje
http://pretraga.apr.gov.rs/AssociationWebSearch/AssociationTrustees.aspx?beid=3425126&rnd=27278C70E5635D31975A3A3BCD807C66938F0921

već je zastupnik (predsednik) Vladimir Šarić, koji i potpisuje završni račun.

Priča da nisi dobio odgovor na odbijen zahtev, je priča za malu decu, naime na obrascu na kojem se predaje zahtev za izmenu, ima rubrika u koju mora da se upiše ADRESA NA KOJU TREBA DA POŠALJU REŠENJE (dobro da nisi napisao moju adresu, pa bi ti ja bio kriv što nisi izvršio pregistraciju.). Pre će biti da nisi imao novaca (na računu ESS-a), da još doplatiš za registraciju, a nisi hteo da daješ svoj novac.
Toliko samozvani "Predsjedniče".

Анониман је рекао...

Mile diplomirao i postao master prava a nije se pohvalio.

Анониман је рекао...

Mile je doktor za vas.

Анониман је рекао...

I to NADRI DOKTOR