уторак, 26. мај 2015.

SEĆANJE

Милен Миливојевић, Радомир Матић, Крста Иванов и Зоран Милошевић


Пише: Крста Иванов
Данас, када обележавамо скромни јубијеј, 35. година постојања и рада, обишли смо гробове Жарка Пешића и Саве Стјепановића, да им одамо дужно поштовање за све што су учинили за Енигматски клуб „Бор“.
Жарко је урадио доста и то од иницијативе за оснивање енигматског огранка и енигматског клуба. Себе није штедео ни код писања докумената, како за наш клуб, тако и за Енигматски савез Србије. Увек је био вољан да колегама помогне енигматским саветом, као и податком за постојање којег термина, јер је и он поседовао богату литературу.
За клуб је углавном обезбеђивао куцање и умножавање материјала, израду годишњег финансијског извештаја за СДК-а, као и просторије за састанке и такмичења и то преко своје радне организације.
Саво Стјепановић (1936 – 03.08.2010), са нама је био од оснивања клуба па до краја свога живота. Није се бавио састављањем укрштених речи, али је као страствени решавач учествовао скоро на свим такмичењима које су организовали ЕК „Бор, ЕСС, као и у оквиру Сусрета загонетача Југославије и постизао је лепе резултате.
Треба доста простора да набројимо њихове успешне активности на енигматским просторима, па уместо тога исказујемо им велику захвалност. Обиласку би се прикључили и остали чланови као и чланови-пријатељи ЕК „Бор“, Љубиша Тодоровић, Михајло Савић, Шухрија Муминовић, Весна Јовановић, Славко Бован и Бранислав Никић, али сви су спречени оправдано.

                                                              ХВАЛА ИМ!