уторак, 20. децембар 2016.

NAJAVA NAJAVE

Sa prošlogodišnjeg takmičenja
Milan Sečujski je i ove godine odabrao ovaj blog za tradicionalno prednovogodišnje takmičenje u rešavanju rebusa (Zahvaljujem!).
U pripremi su, kao što ste navikli, odlični rebusi, a planirani termin je - subota 24. decembar i nedelja 25. decembar za takmičenje (od subote u 18 do nedelje u 23).
Ako neko od sigurnih učesnika, rešavača, ima neku primedbu/sugestiju u vezi sa terminom takmičenja, neka se javi pa da razmotrimo.
Verovatno će biti i nekih nagrada za najbolje rešavače (Mogu i tu sugestije!).
Narednih dana biće još najava ovog takmičenja, a interesovanja nije nikad manjkalo. (Napominjem da je rekordan broj jedinstvenih poseta  na ovom blogu zabeležen prošle godine u vreme održavanja ovog takmičenja).

9 коментара:

IlijaO је рекао...

Tog lani nisam uspio riješiti, ali mislim( ili se sjećam) da je rješenje PRIČE S TISE !

Dejan Minić је рекао...

Dobro je, ja sam se uplašio da neće biti takmičenja.

Imam sugestiju da Milan stavi 2-3 laka rebusa. Siguran sam da bi onda broj učesnika bio veći. Ima tu puno kibicera, ljudi koji nisu iz sveta enigmatike, pa i enigmata koji se ne snalaze sa rebusima, kojima su Milanovi rebusi teški i mislim da bi ih to ohrabrilo da pošalju poneko rešenje.

Ilija Đurković је рекао...

Radujem se predstojećem takmičenju i pozivam kolege da ga ispoštujemo u što većem broju!

Nedjeljko Nedić је рекао...

Ja ću sudjelovati iako sam poprlično ooslab u rebusima. Mislim da bi termin trebao biti pomjeren na 26. i 27. zbog katoličkoga Badnjaka i Božića.

Slavko Bovan је рекао...

Nedjeljko, prethodno su izvršene konsultacije sa nekim sigurnim učesnicima koji slave Božić 25.12. i stiže nam potvrda da neće biti veće smetnje za učešće. Naime, sasvim je dovoljno vremena ostavljeno da se odvoji sat-dva-tri za rebuse, pa makar koliko se slavilo.
Dani koji nisu vikend nikako ne odgovaraju Milanu. Jedino da Milan uzme dane od odmora :)

IlijaO је рекао...

Mislim da bi trebalo uvesti nagradu za najuspjelije alternativno rješenje ( naravno, ako ih bude), pod uvjetom da zadovoljava zadane norme!

IlijaO је рекао...

Podržavam Dejanovu ideju o postavljanju nekoliko nazovi lakših rebusa ( ima li kod Milana lakših?), a što bi zasigurno omasovilo listu učesnika. Treba samo imati u vidu da se sve uči, pa tako i rješavanje ( pa i sastavljanje) rebusa.
Nadam se da će i moj mladi kolega- Milan br.2-, sudjelovati!

Slavko Bovan је рекао...

Kod ovih takmičenja (i na ovom i na drugim mjestima) najvažnije je da okupimo što je moguće više učesnika. Ako se dobro sjećam, najviše učesnika na nekom rješavačkom takmičenju (rješavanje rebusa na internetu)je 37.Možemo li udruženim snagama prebaciti taj broj?!

Slavko Bovan је рекао...

Panavljam objavu od prije 20-tak dana. Uskoro detaljnije o ovom tradicionalnom takmičenju (peti put na TIO). Prvu godinu rada TIO počeli smo rešavajući Milanove rebuse, te sada možemo i početak pete godine rada "začiniti" Milanovim specijalitetima.