недеља, 21. мај 2017.

SVETSKO PRVENSTVO U KVIZINGU

Na sajtu SKA objavljeno:
Dragi ljubitelji kvizova, došli smo do krune sezone i onoga za šta smo se intenzivno pripremali u proteklih nekoliko meseci. Pogađate, čeka nas Svetsko prvenstvo u kvizingu. Po sada već ustaljenom običaju, za ovaj globalni događaj rezervisana je prva subota u junu, a takmičenje se održava istovremeno u preko 50 država sveta.
Da budemo precizniji, u Srbiji, takmičenje će biti održano u subotu 3. juna u 12h, na Pravnom fakultetu u Beogradu. Želeli smo da se ove godine okupimo u našem glavnom gradu, kako bi to rezultiralo većim odzivom takmičara iz svih krajeva Srbije. Podsetimo, kotizacija za učešće na ovom turniru je 400 dinara, za studente 200 dinara, dok su članovi Srpske kviz asocijacije i ovoga puta oslobođeni plaćanja.
Test se sastoji iz 8 oblasti po 30 pitanja i radi se u dva dela. Za svaki deo na raspolaganju je po sat vremena, sa pauzom od pola sata između. Svako pitanje nosi jedan poen, a takmičaru se ne uračunava ona oblast koju je najslabije uradio, tako da je maksimalan broj bodova 210.
Ukoliko dva takmičara imaju isti broj bodova, prednost na listi ima onaj takmičar koji je imao više bodova u najslabijoj oblasti (onoj koja mu nije uračunata). Oblasti su: kultura, zabava, istorija, životni stil, mediji, nauka, sport i svet. Za više detalja o samom konceptu takmičenja, pogledajte našu sekciju Svetsko prvenstvo.

Molimo Vas da nam potvrdite svoje prisustvo, prijavom na sledećem linku. Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu, da ćemo se videti u velikom broju, kao i da ćemo dostojno predstaviti Srbiju na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

3 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Trebalo bi da EKK ima nekoliko učesnika. Moramo svakoj čorbi da budemo mirođija. U petak je bila promocija časopisa "Attendite" u Istorijskom arhivu. U publici je bilo 34 ljudi (organizatori prebrojali) a skoro 10% su članovi EKK. Iako se uopšte nismo dogovarali bila nas trojica: Zlatan Pupezin, Lazar Demić i ja.

Slavko Bovan је рекао...

Odoh da ispeglam narandžastu majicu za 03.06. a jednu (neispeglanu) nosim jednom članu kome je (pazite ovo!) majica EKK ukradena na teniskom turniru.

Анониман је рекао...


KRNJI ANAGRAM

VIKING je poznat svima
a nadje se u pitanjima
na takmičenju znanja
za nagrade i priznanja!

Rešenje: KVIZING (-Z)

VlaŠar