среда, 30. август 2017.

DOĐITE U KIKINDU


Ostalo je još svega mesec dana do „Enigmatskih Dana ludaje“.
Kao što znate, za 30.septembar 2017. godine zakazano je enigmatsko druženje u Kikindi, ali zbog specifične situacije (pomeranje termina „Dana ludaje“) EK „Kikinda“ će ove godine EDL organizovati nešto skromnije nego što je prvobitno zamišljeno. Rukovodstvo EKK je svesno činjenice da ove godine (verovatno) nećemo imati prošlogodišnji broj učesnika (42), ali bez obzira na sve, intenzivno se radi na tome da EDL ostanu u lepoj uspomeni svima koji dođu u Kikindu 30.09.2017. godine. Do EDL imamo još dosta obaveza - organizovanje Svetskog prvenstva u kvizingu za juniore (16.09.), učešće na SOZAH-u (22-24.09.), žiriranje rebusa, anagrama i ukrštenica za EDL, priprema zadataka za EDL, pripremanje izveštaja o radu, obezbeđivanje pehara i nagrada, animiranje sponzora...
Predsedništvo EKK je u skoro svakodnevnom „zasedanju“ i za sada je sve pod kontrolom. Trenutni planovi izgledaju ovako:
-EDL ove godine trajaće (samo) jedan dan.
-Prvo okupljanje oko 10.00 u „Maloj radionici kafe“. Enigmatski i drugi razgovori.
- Skupština EKK u Kulturnom centru (12.00). Biće ovo redovna skupština EKK iako je Predsedništvo razmatralo (sopstveni) predlog da skupština bude izborna. Pošto će se razmatrati događaji koji su zabeleženi tokom godine (razna „zamrzavanja“ i pokušaji izbacivanja EKK iz ESS), Predsedništvo EKK je imalo ideju da na Skupštini proveri da li članstvo podržava sadašnje rukovodstvo ili treba menjati predsednika, potpredsednika i sekretara. Ako bude potrebe, skupština će biti izborna, godinu dana pre roka.
-Takmičenja u Kulturnom centru (13.00 ili 13.30). Biće održano Četvrto otvoreno prvenstvo Kikinde u rešavanju enigmatskih zadataka i Drugo sudoku prvenstvo Kikinde.
-Proglašenja pobednika i dodela priznanja. Osim dodele pehara i nagrada za dva takmičenja koja će se održati uživo biće dodeljena i tri pehara za pobednike takmičenja EDL 2017, pehar za Memorijal „Đuro Knežević“ Milošu Milićeviću, kao i dva pehara retroaktivno – pobednicima Prvog otvorenog prvenstva Kikinde u rešavanju enigmatskih zadataka Miloradu Živaniću (2015.) i Prvog sudoku prvenstva Kikinde Vesni Nedić (2016.).
-Zajednički ručak i enigmatski razgovori (16.00). Uz pomoć Grada Kikinde obezbeđen je ručak za sve učesnike.
-Zvanični završetak EDL (19.00).
(Nakon zvaničnog dela, svi dogovori su mogući).
Dođite u Kikindu da uveličate naš skup.
O detaljima čitajte narednih dana na ovom blogu.

6 коментара:

IlijaO је рекао...

Molim, kao, možebitni sudionik takmičenja uživo , da unaprijed, javno obznanite članove prosudbene komisije, iliti žirija! Ne kopirajte SES!

Slavko Bovan је рекао...

Kao što znate, prošle godine žiri je radio u sastavu ZVS (skoro Zevs) - Zlatan, Vanja i Slavko. Vjerovatno će tako biti i ove godine, ako nas članstvo ne svrgne s vlasti.

Slavko Bovan је рекао...

To žiriranje neće biti teško provesti (ili je taačno ili nije). Promlemčići će nastati tokom žiriranja anagrama, rebusa i ukrštenica za EDL. Narednih nekoliko dana pojedine kolege će dobiti materijal da mi pripomognu oko sortiranja materijala za žiriranje. Sve treba provjeriti nekoliko puta.

IlijaO је рекао...

Ne boj se, sekretaru, ti si zacementiran,! Zlatanu zasluženo pristaje ta funkcija, a o Vanji ćemo razmisliti. Nekako mi se čini prenježan, osjećajan i samilostan ( u značenju: pa zašto neko mora biti zadnji?). ;-)))

Slavko Bovan је рекао...

Ne bojim se, no kažem!

Slavko Bovan је рекао...

Milutin upravo javlja (koristeći sredstva moderne komunikacije) da dolazi u Kikindu u zakazano vrijeme.