недеља, 28. јануар 2018.

PODRŠKA ŠAMPIONU

Ime i prezime "najbolje od svih žena" neprikosnovenog teniskog šampiona  smestite u mrežu ukrštenice tako da svi pojmovi budu imenice u nominativu jednine.
Autor: Žarko Đokić

15 коментара:

Dejan Minić је рекао...

Ne razumem naslov, zašto da mu damo podršku?!

Slavko Bovan је рекао...

Dejane, ONA mu daje podršku.
Mi rješavamo!

Dejan Minić је рекао...

Izvinjavam se što nisam razumeo, ona mu je žena i može / treba da mu daje podršku.

Ja njega poštujem kao najvećeg tenisera, ali privilegovane termine za mečeve na AO, privilegovane uslove za trening, kao i privilegovane DVORANSKE uslove na turniru na OTVORENOM u polufinalnom i finalnom meču NE MOGU da poštujem. Naslov mi je stvorio izvesnu mučninu.

Slavko Bovan је рекао...

Treba li pomoć?!

N. Petkovski је рекао...

Pokušao sam, ali mi nije išlo. Pokušao sam sa PROMIL (prvo uspravno), ali dalje nisam mogao. Meni bi verovatno pomoglo ako mi napišeš ono O----K.

Slavko Bovan је рекао...

Predlažem da početak bude zadnje uspravno.

N. Petkovski је рекао...

Auuuuuu, strašno veliku pomoć si nam dao. Pa, ja sam upravo to zatražio - zadnju uspravnu reč! Napiši nam je, pa da krenemo dalje.

Slavko Bovan је рекао...

O KONOR ne može, jer nema tih slova.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Nikola, ovo je srdašce ili dopunjajna križaljčica sa 16 slova:

KRIVDA
REFREN
OSLARE
MOAMER

Belirac је рекао...

█ P K A- O █
K R -I- V- D A
R E F R- E N
O S L A- R E
M O A M E R
█ -L Š A K █

IlijaO је рекао...

Ovo ( bar "imenice u nominativu jednine") me podsjeća na uratke jednog našeg kolege ( al' se ne mogu sjetiti iz koje klupe). Brzinska strojna izrada, pa šta ispadne.
Ako je ovo, Nediljko, traženo rješenje, pitam se: Tko je taj ili ta O'Derek( za Bo Derek znam)? Za PRESOL nikad čuo, a KIFLAŠ jako nategnuto. To je valjda vatreni obožavatelj kifli.
Nije mi baš "sjelo" ovo srdašce, tvorac kojega se, valjda, neće srditi...

Slavko Bovan је рекао...

Rješenje je tačno.

zarptica.53 је рекао...

Kiflas je krompir u obliku kifle, kiflicar; O'Derek je holivudski snimatelj i muzicar, Kejt.Otpozdrav!

N. Petkovski је рекао...

I da sam imao kao pomoć taj O' DEREK (nikad čuo), ne verujem da bih ovo rešio, jer otkud bih mogao da smislim OSLARE (mesto kod Bujanovca), pa AVRAMA (verovatno žensko ime, imenjakinja nekoga ko se zove Avram, mada uopšte nisam dosad čuo za ženu sa takvim imenom). Možda mi ne bi smetao KIFLAŠ (ali uopšte nisam znao da je to poznati fojnički krompir), a što se tiče reči PRESOL, to je (ali na makedonskom) slana voda u koju se čuva sir, turšija ...), a na internetu nalazim i neki tablet PRESOL (ali sve ovo nakon što smo videli rešenje). Da je Slavko uslišio moju molbu da nam napiše taj O' DEREK, možda bi se dalo nešto složiti, ovako bar za mene, ovo je bio veoma tvrdi orah (što kaže Njegoš: baš je orah voćka čudnovata, ne polomi ga, al' ti zube polomi).

Inače, ja uživam u ovakvim teškim zadacima, ali objektivno ovo ne bih rešio.

Nedjeljko Nedić је рекао...

IlijaO: Nsam nikada čuo za O'Dereka, niti znam što je PRESOL. Ja sam krenuo od KIFLAŠ-a i zato sam uspio točno riješiti.