субота, 13. октобар 2018.

ANĐELKA U "POBJEDI"

Beli Manastir 05.10.2018.

Pobjeda 23.09.2018.

Nedavno je u "Pobjedi" objavljena skandinavka posvećena Anđelki Pavić. Autor je Jovan Nedić, a stranicu sam ja uredio. Nisam mogao ni pretpostaviti da ću se nekoliko dana kasnije susresti sa gospođom Pavić. Na proputovanju za Bjelovar, u Belom Manastiru sam sa Jovanom prisustovao književnoj večeri na kojoj su promovisane tri knjige, a jednu svoju knjigu predstavila je i pesnikinja iz ove pričice. Upoznali smo se, a saznao sam da je trenutkom objave u Podgorici počela intenzivna prepiska na relaciji Crna Gora - Beli Manastir. Parafraziram: "Više je imalo odjeka to što sam bila u križaljci, nego sve promocije knjiga koje sam ikada održala". Pokušali smo da napravimo fotografiju koja bi bila pravi raritet - lice iz ukrštenice (Anđelka), autor (Jovan) i urednik. Pozirali smo dva puta, ali nesikusni fotograf nije bobro "štroknuo".. Šteta.

4 коментара:

Belirac је рекао...

Lijeva skandinavka posvećena je Anđelki Pavić iz Belog Manastira (koja je porijeklom Crnogorka) - vidjeti ovdje, a desna Dobrilu Paviću, Anđelkinom mužu koji živi u Plužinama - vidjeti ovdje.

Belirac је рекао...

Slavko i Anđelka su se sreli na promociji u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine, koja je bila ovako najavljena: Mirovna grupa Oaza.

Belirac је рекао...

Na gornjoj slici su učesnici promocije:
Dr. Dragan Hamović (Beograd), dr. Bojan Đorđević (Beograd), msr. Aleksandar Ilinčić (Dalj), dr. Jana Aleksić (Beograd), Predrag Stojanović (Beli Manastir), Anđelka Pavić (Beli Manastir), Dr. Srđan Orsić (Dalj - Novi Sad), Goran Hes (Beli Manastir), Đorđe Nešić (Bijelo Brdo)

Belirac је рекао...

Prošlogodišnji, 33. SOZAH u Belom Manastiru (22-24. IX. 2017) započeo je u Etnološkom centru baranjske baštine. Pogledajte ovdje.