четвртак, 10. октобар 2019.

LOGIČARI SVIH ZEMALJA...

Piše: Luka Pavičić
Njemački Kirchheim od 30. rujna do 5. listopada bijaše domaćinom svjetskih logičara, te su održana svjetska prvenstva u Sudoku (14. WSC) i Logici (28. WPC).
U sudokuu su dominirali Japanci i Kinezi. Japanci imaju prvaka i viceprvaka, a Kinezi bijahu trećeplasirani i četvrtoplasirani u pojedinačnoj konkurenciji. U timskom natjecanju poredak je bio: 1. Kina A, 2. Japan A, 3. Češka A, 4. Kina B, 5. Francuska ... a u play-offu  A-timova,Japan uspio nadriješiti Kinu. U kategoriji juniora zlato je pripalo četvrtoplasiranom Kinezu Letianu Mingu iz A-tima, a bronca i srebro Kinezima iz B-tima. Kod veterana (50+), Zoran Tanasić je osvojio broncu iza zlatnog Engleza McNailla i brončanog Amerikanca Joshue Zuckera.
U logici je zlato osvojio Nijemac Philipp Weiß "preskočivši" u zadnjem setu Japanca Kena Endoa, dok je američki junior (18-) Walker Anderson osvojio broncu u pojedinačnoj konkurenciji. U ekipnoj konkurenciji u play-off-u zlato su osvojili Amerikanci, srebro Nijemci, a Japanci, koji su prije dramatičnog finala bili vodeći, su se morali zadovoljiti broncom, dok su Slovaci bili četvrti. U kategoriji juniora zlatom se okitio ranije spomenuti Amerikanac, broncu je osvojio Japanac, a srebro Mađar. U kategoriji veterana Kikinđaninu Čedi Milovanoviću je srebro izmaklo za svega 14 poena (Englez David McNeill), dok se pobjednik skriva u donjoj premetalajci.
U sudoku kupu zlato je pripalo Kineskinji Tantan Dai, srebro Japancu Koti Morinishiju, a bronca Kinezu Letian Ming.  U Kupu logike sve tri medalje su odnijeli Japanci:
Ni svjetski skup ne može proći bez Ekikijevaca, čije je boje branio dvojac sa slike, No, ako se pitate zašto nisu u narančastom, odgovor je jednostavan. Luka se solidarizirao sa Čedom, koji još uvijek nije "zadužio" majicu Kluba. Palac dolje za sekretara.
 

3 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Luka, hvala na izvještaju.
Sekretar je za štošta kriv, ali za to što Čedomir nema narandžastu majicu, "krivca" valja potražiti na drugom mjestu. Vjerujem da ti je Čedo kazao da je do sada bilo nekoliko pokušaja uručivanja, ali sticajem okolnosti smo se mimoišli. Jednom prilkom sam jednu majicu odgovarajuće veličine nosio sa sobom nekoliko dana.

Čestitam Čedi na odličnom plasmanu u njegovoj kategoriji.

Luka је рекао...

Zar se nitko ne usudi riješiti najboljeg veterana?

Luka је рекао...

Rezultate možete naći na WSPC 2019.