понедељак, 27. јануар 2020.

SVETLANA NAJBOLJA


26 коментара:

Aljoša Vuković је рекао...

Nisam Aljoša Vučković, već Aljoša Vuković. Hvala

Slavko Bovan је рекао...

Aljoša, pardon. Znam, biće ispravljeno. Hvala na učešću.

Slavko Bovan је рекао...

Pogledajte svi da li sam vam dobro izračunao bodove, pa da ozvaničimo tabelu.

Aljoša Vuković је рекао...

Hvala i vama. Čestitke Svetlani. Kakav um. Svaka čast.

Luka је рекао...

Čestitke prvakinji i doprvaku, te ostalim učesnicima.

Dakako, red se i zahvala autori Milanu i blogogazdi na zanimljivim uratcima.

PS: Mene je najviše namučila 13-ica, jer sam uporni tražio logogrifni rebus (I=U), radi naslova REBUS U STRUPU!!!

Dejan Minić је рекао...

Čestitke Svetlani i najbližim pratiocima! Najlepše zahvaljujem svim učesnicima, kao i domaćinu na ustupljenom prostoru.

Pozdrav!

Nedjeljko Nedić је рекао...

Riješio sam prva dva, ali sam zakasnio sa slanjem rješenja. Čestitam Dejanu na pripremi, organizatoru na provedbi, najboljima, posebice Ceci, na pobjedi, a sve ine sudionike pozdravljam.

Dragiša је рекао...

Čestitke Svetlani na pobjedi!
Najbližim pratiocima čestitam na sjajnim rezultatima, a sve redom pozdravljam i radujem se što je bila odlična ekipa!
Hvala junaku poslednjeg rebusa i autoru na obezbeđenoj dobroj zabavi!

IlijaO је рекао...

Sve pohvale autoru i organizatoru! Samo jezična nedoumica osta neriješena, mada sam i sam imao to rješenje s kulom, ali sam loše izvagao! Čestitke Svetlani i svim ispred mene! A i onima iza, jer, orah je bio poprilično tvrd!

Slavko Bovan је рекао...

štrčati, {{{вид}}} {{{род}}}

Значења:

(значење изведено преко синонима) videti se, strčati, viriti, gviriti, poznavati se, izvirivati, izlaziti, pomaljati se, izdizati se stršiti, pružati se uvis [1][н 1]

(значење изведено преко синонима) фиг. odudarati фиг., razlikovati se, diferencirati se, raspoznavati se, izdvajati se, isticati se, distonirati, odskakati, iskakati [1][н 1]

Slavko Bovan је рекао...

Bio je još jedan učesnik, ali kako nije ubilježio tačno rješenje, nema ga na tabeli.

Svetlana је рекао...

Hvala vam! :)

I dalje ne mogu da verujem. Bila sam ubeđena da IlijaĐ već odavno gleda TV, dok ja još uvek tragam za rešenjima. :)

Čestitke svima, a naročito IlijiĐ i Luki.

Dejane, odlični su bili rebusi. Originalni i sa puno dobrih kombinacija. Puno ti hvala i za njih i za takmičenje.

Na kraju hvala i Slavku na organizaciji i na brzini kojom uvek obradi rezultate.

Ilija Đurković је рекао...

Sve čestitke Svetlani na zasluženoj pobjedi. Stasala je u izvanrednog takmičara i okitila se titulom. Čestitke i Luki, koji je jedini pored mene riješio sve rebuse, kao i svim ostalim kolegama koji su se masovno odazvali i učestvovali na takmičenju.
Hvala Dejanu na zanimljivih rebusima i Slavku na domaćinstvu i tradicionalno brzoj objavi rezultata.

Slavko Bovan је рекао...

Čestitam Svetlani! Bravo!
Čestitam i svima sa vrha tabele!
Zahvaljujem svima na učešću.

Velika zahvalnost Dejanu. Ovim sadržajem je bitno obogatio sadržaj bloga.

Čestitam i sebi jer nije bilo lakoatiti živ saobraćaj sinoć.

Kibiceri (neučesnici) neka se sami povuku za uši.

O simboličnim nagradama ćemo porazgovarati naknadno.

Milan S. је рекао...

Čestitke pobednici (ja i da sam imao više vremena, sumnjam da bih uspeo da joj se primaknem), a i Dejanu, koji nas je sve zabavio odličnom kolekcijom rebusa!

Svetlana је рекао...

Tuzi će mi sada zauvek ostati u pamćenju, isto kao što je pre par godina to bio slučaj sa sedrom. :)
Jedina razlika je što sam sedru uspela "ubosti" nekoliko minuta pre kraja takmičenja, a ovo nisam. Zato sam ovog puta "ubola" Modlog. Jasno mi je bilo da se druga reč završava sa "kovanja", a prva počinje sa "seda", tako da sam više reda radi, a ne zato što sam stvarno verovala da se tako zove, u Gugl ukucala Zoran Modli. Ala sam bila srećna kada sam videla da postoji. :)



Mandrak је рекао...

Svaka čast, da svojim očima nisam video ne bih verovao da neko može pobediti Đurkovića (inače, Svetlana, ubola si Modlija, ne Modlog; meni je potpuno neverovatno da neko ko ume da izrešava sve ove rebuse, tj. neko ko prepoznaje čak i opskurne javne ženskinje poput Jane, Ive Štrljić i Bo Derek ne zna za Zorana Modlija).

Svaka čast i Dejanu, lepo je sve to spremio.
Ja sam bacio pogled oko 10 i rešio sam iz cuga 4 rebusa (mati nije stasita, operi makar lice, sedam odlikovanja i nag rmpalija; taj poslednji mi se naviše dopada). Nisam bio u prilici da se koncentrišem, a bilo mi glupo da pošaljem svega 4 rešenja, pa sam odlučio da se ipak samo sutra tj. danas javim i pohvalim takmičenje.

Бранислав Никић је рекао...

Dejane, čestitam na sjajno smišljenim i ilustrovanim rebusima. Koliko li si samo dana potrošio na traženje slika i montiranje u lepu, skladnu celinu? Ne bih mogao da odvojim neki rebus i kažem da mi se više svideo od ostalih.
Prvo sam pohvalio Dejana, jer je ipak sve od njega krenulo. Po toj logici, sledeći koga treba pohvaliti je Slavko, zbog odlične organizacije, brze obrade i objave rezultata.
Napokon, sve pohvale našoj dragoj koleginici Svetlani, koja je u oštroj muškoj konkurenciji, stigla do samog vrha i pokazala nam svima ko je velemajstor za rešavanje.

Dejan Minić је рекао...

Hvala svima na lepim rečima! Mislio sam da nakon ovog prestanem sa organizacijom takmičenja, a sad ste me malo pokolebali. Videćemo.

Bane, ti dobro znaš koliko vremena treba da se organizuje ovako nešto (osmisliti, ilustrovati i pripremiti za takmičenje), a ostali koji to ne rade ne mogu ni da pretpostave. Dok postoji motivacija, sve se može.

Svetlana је рекао...

Mandrak, ako te baš zanima, ne prepoznajem ja (skoro) nikoga. Pomažu mi napisano ime ili prezime i Google slike. Generalno me ne interesuju nikakve javne ličnosti, ne čitam vesti i veoma retko gledam televiziju. Moj svet je veoma daleko od svih društvenih nauka, a jedino što me iz te sfere interesuje je kako se ja odnosim prema ljudima s kojima komuniciram i kako se oni odnose prema meni. Svako ima svoje prioritete.


Dejane, nemoj molim te! Neko se privatno bunio zbog rebusa? Daj mi imena, odmah ću da ih sredim. :D

Dejan Minić је рекао...

Svetlana, niko se nije bunio, samo sam se valjda umorio, pa tako razmišljam. Neka si ti nama pobedila i da nisi u tuzi zbog Tuzija:)

(Služio sam vojsku u tadašnjem Titogradu i ko mi je kriv što poznajem sva ta mesta u tom delu Crne Gore.)

Mandrak је рекао...

Prilično drsko obraćanje za jednu osobu koja ništa ne zna, ništa ne prati, ništa je ne zanima, živi u svom svetu, ne prepoznaje nikoga i jedino joj je bitno da se nekako odnosi prema ljudima s kojima komunicira.

U svakom slučaju, pretpotsvaio sam da je neka virtuelna protetika u pitanju.
Ja svakako svoj glas dajem znanju i pravim rešavačima kao što je Ilija.

Hajro је рекао...

Cestitke autoru, blogogazdi, pobjednici i svim ostalim.

Cini se da trebamo, kao i za sastavljanje, i kod rjesavanja prepoznati razliku izmedju uzivo i ovo drugacije. Je li pretjerivanje tvrditi da postoji bitna razlika u vjestinama koje donose uspjeh? Trebam li naglasiti da nista nije bolje i losije, tek drugacije?

Mozda se moze govoriti i o kriteriju kod vrednovanja rebusa. Nekako mi je blize savrsenstvu ideja u kojoj su svi elementi savrseno poznati i bez internetskog kopanja (a i dodavanja prezimena i sl), dakle svi znamo sve elemente ali se samo neki od nas sjete njihovog odnosa koji donosi rjesenje. Naravno, kriterija je puno, valja sve uzeti u obzir ali i izbjegavati "Li Na" rebuse.

Svetlana је рекао...

Naravno, Hajro, da su oni koji znaju koristiti Google slike u prednosti u odnosu u one koji ne znaju. Međutim, svi koji se nalaze u gornjem delu tabele ih redovno koriste, u to sam se više puta uverila. Na primer, u slučaju slike kipa nekog manje poznatog starogrčkog filozofa, svi bez problema rešimo rebus. Uživo ga verovatno niko ne bi rešio. Zato i ja bez ikakve griže savesti koristim tu vrstu pomoći, jer znam da i ostali to rade. Uostalom, baš na ovom blogu sam i saznala za njihovo postojanje.

Malo sam iskarikirala svoj odgovor Mandraku, jer me njegovo nepoštovanje ljudi izuzetno iritira. Normalno da prepoznajem neke ličnosti, pogotovo one koje su već dugo poznate. Konkretno, od kod ovih rebusa sestre Vilijams, Agasija (jer pratim tenis), Vanju Grbića (gledala sam nebrojeno njegovih mečeva), Bo Derak je već bila u toliko rebusa, da je već i vrapci prepoznaju, itd. Neke ličnosti dobro znam, ali ih svejedno ne mogu prepoznati na slici, kao što je ovog puta bio slučaj sa Mirom. Najviše problema imam sa fudbalerima i mladim osobama iz regiona, za koje često stvarno nisam čak ni čula. Oni koji ih poznaju su automatski u prednosti, jer se ipak izgubi prilično vremena prilikom potrage za njihovim identitetom.

Na kraju krajeva, nije teško naučiti koristiti Google slike, ali mi se čini da oni koji stvarno žele da postignu dobre rezultate, to već odavno znaju.

Mandrak је рекао...

I ja sam karikirao odgovor, razume se. Ono što nije u karikaturi je moj glas za znanje, a to nema veze samo sa ovim slučajem. Tako je uvek i svuda.

Nisam ni vrač, ni šaman, ni sveštenik, ni Deda Mraz... i, u principu, ne zanima me koliko kome lažnog poštovanja treba ukazati da bi bio srećan. Meni, recimo, treba jedno 200 000 evra za sreću, verujem i da ih zaslužujem, ali mi ih niko ne daje. Razumeš, Cecika? (aj vidi, možda ima neki program na netu da ti dešifruje i rastumači nejasnoće). E, tako ti je i sa poštovanjem: svakoga poštujem onoliko koliko mislim da vredi, makar on mislio da vredi 100 puta više.
Ponekad, kad sam izuzetno dobre volje, nekoga malo i precenim u priči, a to svakako nije iz učtivosti jer učtivost povezujem sa idiotskom servilnošću, debilskom ljupkošću itd. Prosto, slab sam na budale, pa ih ponekad malo pomazim po glavi. Tako sam i pobednicu gore precenio i uputio joj čestitku.
Uz to, imao sam u vidu da je reč o dami, pa sam se potrudio da svoj stav izrazim što nežnije. Ali, svakako zahvaljujem što mi je ipak dozvolila da kažem ono što mislim baš onako kako mislim. :)

Svetlana је рекао...

Kucala sam u brzini, pa sam napravila nekoliko grešaka. Nije Derak, već Derek, pre nego što mi i to neko ne nabije na nos. :D