среда, 10. фебруар 2021.

DINKOVA ZBIRKA



 Vredni i vredni Dinko Knežević pripremio je još jedan godišnji pregled objavljenih anagrama. Velika, najveća, čestitka za Dinka.

7 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Ovaj komentar će možda biti nečitak jer ga pišem stojeći. Naime, mora se u stavu mirno odati poštovanje za ovaj Dinkov rad. Malo ko bi mogao ovo i ovako. Dakle, svaka čast!

Ovo "zbogom" se može razumjeti i prihvatam ga bez pogovora.
Ipak, gajim nadu da će se Dinko predomisliti i nastaviti sa evidentiranjem anagraam (makar onih štampanih) i bilježiti dežavanja u vezi anagrama.

Još jednom svaka čast i pozdrav.

Luka је рекао...

Podržavam svaku napisanu riječ blogogazde, dakako zanemarujući "stoječke" greške u kucanju.

Zdenko је рекао...

BARD, KVIZ IKONA!

Belirac је рекао...

Nešto slično Slavkovom komentaru i ja sam napisao u e-mailu poslanom Dinku, uz zahvalu što mi je poslao "Anagramnu" i što je uložio toliki trud u dosadašnja izdanja. Ne može se očekivati da jedan čovjek bilježi hiljade anagrama objavljene u komentarima na blogovima. Predlažem mu da bilježi ono što je objavljeno u enigmatskim novinama i ev. rubrikama, a popise s blogova da šalju autori, ako uopšte žele da im se sastavi nađu u izdanju kakvo je "Anagramna".

Zdravko је рекао...

Srdačno zahvaljujem Dinku na ovoj Anagramnoj, kao i prijašnjim Zbirkama koje sam dobio.
Fantastičan rad koji je, bez sumnje iziskivao mnogo truda.

Dinku želim sve najbolje!

Zdravko

Анониман је рекао...

Na kućni mejl sam ovih dana dobio više od 30 poruka. Zahvaljujem svim pošiljaocima na razumevanju i podršci.

Razume se, ja sam samo odustao od Anagramne, ali ne i od ostalih anagramskih zbirki koje skupljam. Ovih dana ću zainteresovanim razaslati inoviranu zbirku Spisak poznatih anagrama i 65. i 66. nastavak Zbirke objavljenih anagrama. Mislim da ovo skupljanje ima smisla i može pomoći mnogima.

Biće još nekih zanimacija vezanih za anagrame i navedene zbirke tokom ove (produžene pandemijske) godine.

Pozdrav,
Dinko

Hajro је рекао...

Planirao sam e-mailom, ali bolje je ovdje. Dinkov rad u ovih 20 godina je savršen primjer hobističkog entuzijazma. Lako mi je razumjeti odustajanje od jednog konkretnog projekta i nastavak rada na nečem novom, sam je autor pomenuo odsustvo zajedništva... U životu uglavnom radimo šta moramo, zato je takav užitak raditi ono što ne moraš već izabereš, bez obzira šta drugi inicijalno mislili o tome. Ako čovjek nakon toliko rada pomisli da to drugima ne treba logično je odustati. Nama ostaje da Dinku zahvalimo na urađenom, isto tako i na promoviranju entuzijazma, te da mu zaželimo svako dobro i uspjeh u daljnjem radu.

Iskoristiću prigodu da ponovim - vjerujem da bi bilo izuzetno vrijedno nastaviti rad na organiziranom predstavljanju (i čuvanju) enigmatskih kraecija, ali BIRANIH, imati sve je dobro, ali previše je posla... Insistiranje na kvantitetu, odnosno velikim brojevima (objavljenih radova, postova, posjeta ...) uništava kvalitet. Slažem se sa Slavkom da na blogu treba pružiti šansu početnicima, neka njihovih manje kvalitetnih radova (ali ih i neobjavljivanjem gurkati prema selektivnijem radu), no istovremeno treba izdvojiti uzorne radove i kao primjer početnicima i priznanje autorima, sve plus čuvanje od zaborava. Zbirke najboljih radova mjeseca, godine... (po izboru jednog ili više autora zbirke) ili biranje na blogovima bi mogle biti nekakav srednji put. Bane to već radi sa rebusima, može biti urađeno i sa svim drugim enigmatskim vrstama. To što će biti različitih mišljenjanije problem, naprotiv, imaćemo priliku da u komentarima vidimo i drugačiji izbor i argumente. Jesmo li prestajanjem svađa i sl "sa prljavom vodom bacili i dijete", odnosno odustali od ozbiljnog komentiranja i zašto, ostaje pitanje.