четвртак, 16. мај 2013.

KRATKO OBAVEŠTENJE

U zadnjih 24 sata dobio sam podosta poruka u kojima se kolege raspituju da li je sve u redu jer im je pomalo neobično da se "ništa" ne dešava na blogu. Hvala na pitanju, a hvala i na brizi i podršci. Sve je u redu, i sve je pod kontrolom. Samo se malo preispitujem.
Ubrzo (sati su u pitanju) blog će opet da proradi u punom kapacitetu.

6 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Kolege koji imaju radove u konkurenciji za Memorijal Milana Milina, a nisu glasali, trebalo bi to da učine.

Naime, dobio sam 3 poruke slične sadržine u kojima kolege kažu da im se uopšte ne bi dopalo ako bi se nečiji rad našao u TOP 10, a da nije glasao u toj kategoriji, smatrajući da bi time dotični iamo izvjesnu prednost.

Kontrolor је рекао...

Mislim da se apsolutno podrazumeva da, zastupljeni autori koji ne glasaju, moraju dobiti maksimalan broj negativnih poena.

Анониман је рекао...

Ja imam pravednije rješenje. Nisam glasao jer smatram da nisam dovoljno mjerodavan sudija. A da me ne biste morali kažnjavati, eto, povlačim svoje radove.
Nikola M. Milićević

Unknown је рекао...

Nikola, mislim da je loša ideja da povučeš svoje radove zbog gore iznijetog stava. Svojim talentom i vrlo kreativnim i kvalitetnim rebusima koje objavljuješ, dokazao si da možeš biti apsolutno kompetentan i za ocjenjivanje tuđih radova. Siguran sam da bi ti poslije nekog vremena bilo žao ako bi povukao radove. Ipak je ovo prestižno i značajno takmičenje i ti nam na njemu itekako trebaš!

Slavko Bovan је рекао...

Ilija je sve lijepo napisao!

Pretvaraću se da nisam vidio šta je Nikola M. napisao.

N. Petkovski је рекао...

Imenjače, najgore što možeš učiniti je da povučeš svoje radove. Šta ako je neko već glasao za tvoje radove?

Samim tim što si poslao radove za memorijal dovoljno govori da sigurno znaš šta je kvalitet, pa prema tome, smatram, da imaš dovoljno kompetentnosti da oceniš šta je bolje, a šta slabije i da tako daš i svoj sud.

Kad je Kontrolor predložio kažnjavanje, sigurno je išao prema pravilu u Igri anagrama na njegovom blogu, da se autoru koji ima radove, a ne glasa (iz bilo kojih razloga) oduzme 5 bodova.

Slavko je napisao: "... dobio sam 3 poruke slične sadržine u kojima kolege kažu da im se uopšte ne bi dopalo ako bi se nečiji rad našao u TOP 10, a da nije glasao u toj kategoriji, smatrajući da bi time dotični imao izvjesnu prednost." Ovo znači da bi neko ko misli da mu je rad vredan da bude u Top 10 neće da glasa da ne bi konkurenciji dao bodove (kad već ne sme dati bodove sebi). Pa i onaj drugi ne sme glasati za svoje radove, a doveden je u situaciji da konkurentima daje bodove. Na kraju krajeva, ako se neko boji konkurencije, on može namerno davati bodove objektivno slabijim radovima, a zapostaviti bolje radove i situacija bi bila ista, samo što bi u ovom slučaju taj glasač bio "pošten" jer je glasao a "nije uticao" na plasman svojih radova. Sad, ovako proizilazi da uopšte ne bi trebali glasati učesnici koji su poslali svoje radove na memorijal, nego samo neutralci, kao što je u "Naslovnim anagramima".