субота, 27. април 2024.

SREBRNJACI

Nedić, Dragomirović, Bovan, Besničanin i Babič (Foto: Miljević)

Dva druga mesta za Kikindu na Prvenstvu Hrvatske. Članovi ekipe EKK na Prvenstvu Hrvatske u sastavljanju enigmatskih zadataka: Jovan Nedić, Milan Babič i Slavko Bovan.

Članovi ekipe EKK u rešavanju: Rešad Besničanin, Nebojša Dragomirović i Slavko Bovan.

55 коментара:

Анониман је рекао...

Slavko bi trebao malo poraditi na stajlingu ekipe. Ima tu svega, od zimske jakne do japanki. Naziv slike "Četiri godišnja doba". Pero p.s. odošmo James i ja na spavanje....zzz

Slavko Bovan је рекао...

Pero, sve se to otelo kontroli. Disciplina je totalno popustila. Iako im ličnim primjerom pokazujem kako treba da izgleda pravilno obučen član, izgleda da je sekretar izgubio autoritet među razuzdanim članstvom. Ipak, pošto postižu ovakve rezultate moram biti popustljiv.

Dejan Minić је рекао...

Momci, svaka čast. Sve čestitke!

Mandrak је рекао...

Stižu li ti pompezno najavljeni rezultati? Valjda neko od ovih srebrodobitnika ima telefon sa zadnjom kamerom (ako nemate, mogao sam vam dati jedan da ponesete). Nacentriraš, pa klik na crveni kružić, pa save... i cap na blog.
Pitam za druga, čuo sam da među laureatima ima i odsutnih. Nije 1972, živimo u elektronskoj eri.

Dejan Minić је рекао...

Kol'ko sam ukapirao, mislim da organizatori uopšte nisu objavili kompletne rezultate, pa nemaju šta ni da slikaju. Pretpostavljam da su samo usmeno pomenuli prve tri pozicije.

Aljoša Vuković је рекао...

Slažem se s tobom. Neću lagati, i ja sam nestrpljiv.

Boris је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Boris је рекао...

Valter je iščitao prvih petnaestoplasiranih po svakom zadatku.

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Бранислав Никић је рекао...

Čestitke kolegama iz EKK od kolega iz EKB!

Dragiša је рекао...

Mislim da je zakonski rok 45 dana od zvaničnog objavljivanja, ako nije bio vikend. A subota..

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Boris је рекао...

Objavit će se rezultati u sljedećim danima, a svi koji su htjeli mogli su to vidjeti na listama.
Rezultati će biti ispisani s brojem osvojenih bodova i ocjenama od pojedinih sudija.

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Dejan Minić је рекао...

Naravno da je nedopustiv takav odnos prema svim učesnicima prvenstva Hrvatske i enigmatskoj javnosti. Događaj je prošao, a onda će se u narednim danima objavljivati rezultati.

Prilikom zvaničnog objavljivanja rezulata morali su kompletni rezultati i u štampanom obliku da se podele svim zainteresovanim.

Takođe smatram da su tada morali da se pošalju mejlovi svim urednicima blogova i sajtova sa tabelama u jpg formatu, da to objave na internetu. Blogovi su pratili kompletan tok SOZAH-a, popularizovali ga, pomagali u mnogo čemu, podstakli mnoge da se takmiče ili da budu tamo lično prisutni i mislim da su njihovi urednici to zaslužili.

Mandrak је рекао...

Možda ne bi trebalo da se začudimo ako se večeras pojavi oglas na blogovima: "Prodajemo rezultate interesentima. Dobijate popust ako uzmete svih 5 kategorija."

Ukratko, ovo je uvredljivo za sve one koji su iz pukog entuzijazma trošili vreme i energiju da bi podržali natječaj bez nagrada (da ne kažem: jedan apsurdni konkurs), jer je očigledno da se rezultati do daljnjeg kriju od onih koji ih nisu uživo videli ili čuli. Iz onoga što je Boris napisao naslućuje se i da je organizator zabranio slikanje papira.

Mandrak је рекао...

I samo da dodam: ja sam još sinoć obavešten o svojim uspesima i neuspesima, dakle: ne čekam ništa kao na iglama, samo smatram da je ovo nepravedno, gotovo bezbrazno prema svim učesnicima jednog dopisnog konkursa bez propisanih nagrada koji nisu otputovali na skup (a uzgred, i ne znam zašto bi učesnici takvog konkursa igde putovali).

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Mandrak је рекао...

Ako organizator ima samo jedan medij, ne znam zašto smo na ovom i drugim blogovima mesecima bombardovani pozivom na učešće. Možda sam ja nešto pogrešno shvatio, možda je Bovan na svoju ruku pomerao tu objavu svaki dan kako bi bila što vidljivija, možda je ovo bio isključivo Feniksov natječaj, samo je to pisalo sitnim slovima, možda i Morzeovom azbukom... Ako imate samo jedan medij, bilo je dovoljno da se poziv objavi tamo, pa da se eventualno citira na blogovima kao sken... i to samo jednom, nema potrebe zlostavljati i daviti posetioce blogova jednom istom objavom koja se tiče samo čitalaca Feniksa (u tom slučaju, ja ne bih ni učestvovao jer i nisam čitalac Feniksa, poslednji primerak sam dobio u julu 2019.) i da se onda rezultati premijerno objave u tom vašem mediju.

Ovako kako ste uradili nema smisla, nelogično je, ne znam da li da priložim animaciju u boji da bude jasnije koliko je glupo... a ipak neću, računam na očuvanu inteligenciju onih koji smišljaju logičke zadatke i čak organizuju natjecanja u toj disciplini. :)

Dejan Minić је рекао...

Što se mene tiče, nema potrebe da se sutra ili narednih dana na ovom mediju objavljuju rezultati prvenstva koje je završeno. Kasno je.

Slavko Bovan је рекао...

Pozdrav iz BL. Ne znam da li znate da putujem. U Ki stižem sutra do 10. Možfa ne znate da ne koristim helikopter a uz to znate da oblavljujem najhitnije MOGUĆE
Nemojte me srditi.

Анониман је рекао...

Rezultati su objavljeni u subotu prije večere. Danas su svi sudionici bili na izletu i tek poslije ručka krenuli prema kućama. Gotovo svi enigmatski blogeri su bili na SOZAH-u (Slavko, Modrić, Nedić, VAZAK) i nisu bili u mogućnosti objaviti nešto konkretno. Neslužbeno je Slavko dogovorio sve s Valterom i HZS- om i od sutra će početi s objavama svih događanja, pa i Prvenstva u sastavljanju zagonetki. Plan je prikazati sve radove i sve ocjene kako bi svi to mogli prokomentirati, pa i oni koji danas putuju. HZS- - glasnogovornik.

Slavko Bovan је рекао...

U Novom Sadu sam. Čujem da su svi učesnici dobili rezultate. Valter ih je ppslao u najkraćem mogućem roku
Hajdemo redom da se izvinete Valteru i meni. Lagano jedan po jedam.

Slavko Bovan је рекао...

Da znate ko to treba da uradi.

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Slavko Bovan је рекао...

Što se tiče objave, TIO Nema ekskluzivno pravo objave. Neka objavi ko hoće i može. Ja ću sve objaviti ali prvooram stoći u KI.Uz to imam neke druge priorite
Objaviću kad mognem.BRE! Ovo bre nije u mom rečniku a ovdje uamjenjuje psovki.

Slavko Bovan је рекао...

trese bus pa mašim slova ...

Branko је рекао...

Rezultati su objavljeni na blogu https://zagonetaci-rjesavaci.blogspot.com/.

Branko Modrić

Branko је рекао...

... i na facebook stranici Zagonetački klub Dragalić.

Branko Modrić

Mandrak је рекао...

Dobro jutro, Slavko.

Ne znam tačnao koga pozivaš da se izvini, ali evo ja se izvinjavam svim učesnicima dopisnog konkursa SOZAH - a koji nisu bili u Rapcu, a dobili su rezultate sa zakašnjenjem dužim od 24 sata u odnosu na fizički prisutne učesnike (među kojima si i ti, ali niko nije tvrdio da imaš obavezu da objaviš rezultate mimo volje organizatora... ti si slikao svoja dva srebrna pehara, izvestio si svoje članstvo i sve je ok).

Iako ja nisam lični interes da tražim rezulate (na vreme sam obavešten, a niste me obavestili ni Rešad, ni ti), smatram da je nepravedeno i drsko diskriminisati učesnike prema prisustvu i pride im uskraćivati informacije do daljnjeg. Sve sam to objasnio juče, da se ne ponavljam.

Ugodno putovanje želim.

Slavko Bovan је рекао...

Dobio sam rezultate kad i ti BRE.

Dejan Minić је рекао...

Bojim se da ljudi ne čitaju komentare. Baš u tome je problem što su svi dobili rezultate sa 28 sati zakašnjenja.

Jedini koji treba da se izvini je organizator, i to svim učesnicima skupa i svim takmičarima dopisnog konkursa.

valter kvalić је рекао...

Ova je manifestacija po nečemu jedinstvena, a to je da sam ja bio jedini organizator što se tiče smještaja, sponzora, provedbe natjecanja i štošta drugoga. Naravno ne želim umanjivati zasluge kolega koji su žirirali sastavljačkao natjecanje i moje četiri kolegice koje su žirirale ili zbrajale bodove rješavačkog natjecanja.
Za vašu informaciju organizacija ovakvog natjecanja nije samo objava rezultata, ima tu dosta toga što se događa izvan onoga što vide sudionici. Mislim da objava rezultata s danom zakašnjenja nije neki veliki problem i nemam se namjeru nikome ispričavati. Sinoć sam poslao rezultate svim sastavljačima i rješavačima i to bih bio učinio bez obzira na ono što je ovdje napisano. Kao što je netko spomenuo, ja sam to mogao napraviti i večer ranije, ali sam radije išao sa ženom zaplesati u predvorju hotela, pa sad kome pravo kome krivo. Danas ću tijekom dana svim zainteresiranim poslati na uvid sve pristigle radove, jutros imam još neke obveze prema sponzorima. Žao mi je što se neki od onih koji nisu bili u Rapcu smatraju diskriminiranima, ali ja doista nisam smatrao da prioritet trebaju biti baš oni.
Valter

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Slavko Bovan је рекао...

Stigao sam u Kikindu oko 10. ali zbog izvjesne situacije neću imati nikakve aktivnosti na blogu (ni na internetu). Nadam se da će odsustvo biti mjereno satima, a ne danima.

Molim na razumijevanje.

Možete vi nastaviti komenarisanje, ali molim na normalnu komunikaciju. Nikakav dodatni stres nime mi potreban.

Držite mi palčeve da se brzo vratim normalnim aktivnostima. Optimistična prognoza - večeras.

IlijaO је рекао...

Zašto se ti, Valtere, bespotrebno opravdavaš? Svi koji su nekada nešto "organizirali" znaju kakav je to posao i što sve stoji ispred "jednostavne organizacije", a kritičara će uvijek biti ( nekih s pravom a nekih, Boga mi, i bez veze!). Prilikom odlaska, kad smo se pozdravili, rekoh ti: Hvala Valtere! Iza toga stoji - sve je bilo savršeno, "odradio" si organizaciju vrhunski, svi nosim0 kući pozitivne dojmove, oni drugi nemaju pojma što si sve učinio da se osjećamo ugodno- a kritizirati mogu jedino oni sa strane, koji nisu imali priliku sudjelovati i biti nazočni! Dakle- sve je za pet!
Još jedna pohvala i zahvala!

Slavko Bovan је рекао...

... i nemojte biti anonimni.

Mandrak је рекао...

Zamenjena teza. Valter se gore takoreći brani od nepostojećih optužbi, a Ilija po običaju udara bas.

Niko nije doveo u pitanje organizaciju, niti smo se time ovde bavili. Što se mene tiče, verujem da je sve bilo kako treba, da ste lepo popili, vodili one grupne razgovore u kojima niko nikoga ne sluša, svako grabi da ispriča još jednu svoju priču... i da su učesnici siti i napiti otišli kući.

E, sad, anonimus gore reče da su kritici skloni oni koji nikada ništa nisu organizirali. Ne znam na koga se to odnosi, ali ja evo u Novom Sadu već 2 godine organizujem jedan pab kviz i to 2 puta mesečno... Nije lako, zaista, mada najviše energije trošimo (ima nas troje) na obezbeđivanje nagrada za pobednike, drugo - i trećeplasirane. I vrlo sam ponosan na to što smo uevk uspevali da nađemo dobre sponzore, da adekvatno nagradimo ekipe za znanje i vernost (jer tu uglavnom dolaze isti ljudi) i da uz sećanje na pijuckanje i hobističko ćaskanje ipak ponesu ponešto kući, da ih podseća na to lepo veče.

Elem, htjedoh reći da unatoč tome što odsutni sudionici nisu bili prioritet organizatora, bar polovina učesnika dopisnog natječaja (možda i većina, ne mogu da brojim) nije nazočila velelepnom skupu. I opet se postavlja pitanje: zašto su nazočni dobili uvid u u rezultate, a nenazočni nisu ni 24 sata kasnije? Da se ovde nismo pobunili, bog sveti zna kad bi Valter odigrao svoj valcer i setio se nas neprioritetnih... I ne znam kako se to zove u Labinu, nisam nikad bio, ali u mom selu za takvu pojavu vele "diskriminacija".

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Mandrak је рекао...

Haha, baš naprotiv, ocenjen sam iznad svih svojih očekivanja. To nema veze s ovom pričom.

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Анониман је рекао...

To isto što misliš o nama starijima odnosi se i na tvoje roditelje koji te tako lepo vaspitaše.

Mandrak је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Aljoša Vuković је рекао...

Ljudi, pretjerali ste. Ako sam negdje gore i napisao da sam nestrpljiv glede rezultata, sad mi je žao jer je otišlo predaleko. Toliko ružnih riči, a za ništa. Dobro, čovjek je stavio jedan dan kasnije iz objektivnih razloga i šta sad. Poslao je svima na mail i opet je neki razumni rok. Onda ide ova necivilizirana komunikacija. Šta je previše, previše je.

Анониман је рекао...

Slavko, predlažem da ovu sedmicu objavljuješ samo fotografije iz Rapca, a prije svega ovu sramotu obriši. Zloduh

Janko Marić је рекао...



Dobro bi bilo da se podsjetimo Platonovih riječi:

"Budite ljubazni, jer svatko koga sretnete vodi svoju tešku bitku.“

Mandrak је рекао...

Slavko, upravo sam pročitao da "prije svih" meni pretiš. Ne znam zašto si preskočio ove sve anonimce, sem ako to nisi ti. :)

Htedoh da ti kažem da ne moraš da žuriš sa brisanjem komentara, naročito ne onih u kojima mene vređaju (tj. u kojima me ti vređaš, jer nema drugih odgovornih za uvredljivi sadržaj do adminstratora bloga), a ja više ne moratm tebi da se obraćam jer postoje adekvatnija mesta za reagovanje. Skrinšotovao sam sve, da imam crno na belo i da se vidi ko koga ovde prvi naziva uvredljivim imenima. I ko kome javno preti.

Slavko Bovan је рекао...

Mladene, dobro mi napomenu da napravim reda u ovoj objavi. Odoh da obrišem sve što ne može da prođe (jer je anonimno ili ima neprikladan sadržaj). Biću vrlo fleksibilan. Brisaću samo one potpisane komentare koji su totalno neukusni.

Da, prije svih tebi "prijetim" jer imaš dovoljnoprostora na svom blogu da bacaš kletve. Ako baš želiš da otaviš komentar na ovom blogu (podstičem te da to uradiš) boraš mnogoooo da poradiš na svom načinu izražavanja.

Slavko Bovan је рекао...

Pozdravljam novog komentatora koji se uredno prijavio i evidentirao se pod pseudonimom ZLODUH i obećao da će se aktivno uključiti u komentarisanje na blogu. Pošto je kolega nov i nije upoznat s pravilima bloga upozoravam ga da je dozvoljeno i poželjno biti oštar u komentarima, ali sve u granicama pristojnosti.
Očekujem konstruktivne komentare.

Mandrak је рекао...

Pozdravljam i ja novo prijateljstvo između Zloduha i tebe, sjajan pseudonim, potpuno adekvatan. I čim sam pročitao prve komentare, znao sam da ste srodne duše, ma kao braća, i to blizanci, da ne kažem ista osoba. Oseti se to.

I izvinjavavm se ako sam imao neki komentar koji je bio toliko nejasan da si u njemu projektovao kletvu. To je stvar tvoje interpretacije, nema veze sa mnom. Ispavaj se, umesto što pretiš po internetu.

Slavko Bovan је рекао...

Mladene, koji je tvoj problem?!
Moj blog, moja JASNA pravila.
Svi koji hoće da komentarišu pod pseudonimom mogu to da rade tako što mi se prijave mejlom. Nakon provjere identiteta može da komentariše pod pseudonimom koji odabere.
Da li ćemo biti srodne duše, vidjećemo u budućnosti. Od kolege koji se upušta u komentarisanje pod pseudonimom Zloduh, samo tražim da se pridržava pravila bloga i da se ponaša pristojno.

Lično mislim da nema potrebe za pseudonimima, te SVE što napišem na internetu to radim pod svojim imenom, prezimenom, nadimkom i slikom. Ko nekad pomisli da je neki komentar potpisan na drugačiji način nego tako, a misli da je moj, ima problem sam sa sobom. To ne radim nikad i nigdje. Ko hoće da vjeruje, nek vjeruje, ko neće, neka neće.

Mandrak је рекао...

Ma da, samo ti izigravaj malog Đokicu.
Nema problema, osim što se Zloduh, kako kažeš, prijavio i ti si mu (sad više nije očigledno, ali zato sam i slikao) dao zeleno svetlo da me vređa. U međuvremenu si se više puta oglašavao na svom blogu (tvoj je, bez brige, neću ti ga ja uzeti), a jedno od oglašavanja si iskoristio da zapretiš meni, a ne da opomeneš onoga koji me vređa. I uz sve to, do 8 nisi obrisao sporne komenare komentare, bez obzira što si bio vrlo aktivan na blogu. Svom blogu.
(Blog je inače tvoj, ali je prostor javni... pravniče pred penzijom.)

Slavko Bovan је рекао...

Mladene, najljubaznije te molim da prekineš.
Ne znaš NIŠTA o tome zašto sam BAŠ sada aktivan na blogu, zašto BAŠ sad objavljujem šta objavljujem.
Da, ja jesam pravnik pred penzijom, a ti si ...šta?!
Haug.

Mandrak је рекао...

Najljubaznije prekidam, nego postavio si gore pitanje koji je moj problem, pa sam bio ljubazan i da ti nacrtam.
I ne zanima me čoveče šta objavljuješ i zašto si na blogu, ne želim da znam, ali dok si na blogu pazi šta pišeš. Za javne pretnje se ide u zatvor, to bi pravnik pred penzijom morao da zna (a šta sam ja - to je već pisalo ovde 5 sati bez tvoje intervencije, da ne kažem: to si već napisao i obrisao). Haug i tebi.