PAUNOVO OKO
Vrsta rolata
Sastojci:
Način pripreme:
Rernu ugrejte na 180°C.
Odvojite belance i žumance.
Belanca umutite u sneg.
Žumanca umiksajte sa šećerom, dodajte brašno i sodu bikarbonu, te lagano dodajte i sneg u tu masu.
Sve umesite mikserom.
Veliki pleh od rerne obložite papirom, sipajte masu i pecite 20 min.
Još topao biskvit zarolajte u vlažnu krpu, odrolajte, skinite krpu i ponovo zarolajte i ostavite da se ohladi.
Fil:
Mleko stavite da provri.
Brašno, žumance, šećer i vanilin šećer umutite i skuvajte u provrelom mleku da se zgusne masa.
Ohladite i ododajte joj seckani margarin i sve umiksajte mikserom.
Podelite u 2 dela.
Jedan deo ostavite žut, a u drugi deo stavite otopljenu čokoladu.
Koru odrolajte, namažite tanko žuti fil, pa braon fil i sve čvrsto zarolajte.
Ohladite ga i prelijte tamnom glazurom.
Prošarajte ga sa belom glazurom.
Vrsta rolata
Sastojci:
Kora-biskvit
7
jaja, 10 kašika šećera, 2 kašike kaka, 3 kašike brašna, pola kašikice sode
bikarbone
|
Fil
4
jajeta, 100g šećera, 4 kašike brašna, 300 ml mleka, dva rebra čokolade za kuvanje, 250g margarina, jedan,
vanilin šećer
|
Glazura
100g
čokolade, 2 do 3 kašike ulja
|
Bela glazura
Dva
rebra bele čokolade (posebno otopiti)
|
Rernu ugrejte na 180°C.
Odvojite belance i žumance.
Belanca umutite u sneg.
Žumanca umiksajte sa šećerom, dodajte brašno i sodu bikarbonu, te lagano dodajte i sneg u tu masu.
Sve umesite mikserom.
Veliki pleh od rerne obložite papirom, sipajte masu i pecite 20 min.
Još topao biskvit zarolajte u vlažnu krpu, odrolajte, skinite krpu i ponovo zarolajte i ostavite da se ohladi.
Fil:
Mleko stavite da provri.
Brašno, žumance, šećer i vanilin šećer umutite i skuvajte u provrelom mleku da se zgusne masa.
Ohladite i ododajte joj seckani margarin i sve umiksajte mikserom.
Podelite u 2 dela.
Jedan deo ostavite žut, a u drugi deo stavite otopljenu čokoladu.
Koru odrolajte, namažite tanko žuti fil, pa braon fil i sve čvrsto zarolajte.
Ohladite ga i prelijte tamnom glazurom.
Prošarajte ga sa belom glazurom.
1 коментар:
Imam namjeru da PAUNOVO OKO uvrstim u ukrštenicu.
Pravljenje kolača, po ponuđenom receptu prepuštam vještijim kolegama.
Постави коментар