среда, 5. фебруар 2014.

NOSTALGIJA (116)


Čvor Križaljka broj 222, 1979. godina
(Prilog: Josip Dubrović)

5 коментара:

Miroslav Cvetković је рекао...

Jednom sam pobedio na nekom Čvorovom takmičenju u sastavljanju ukrštenica na dijagram sličan onom sa prve slike (gornji dijagram). Gornji dijagram sa donje slike sam "propustio" kroz CC 7 - "sažvakao ga je za delić sekunde. Skinuo sam srednje crno polje - opet isto. Skinuo sam još dva polja - par sekundi i - gotovo. Dalje nisam išao. Evo jedne ukrštenice sa tri polja manje: SLIKA

Miroslav Cvetković је рекао...

U ovoj ČK sam imao jedan rad - na 5. stranici. Pošto su išle dve stranice klasičnih, pa dve stranice skandi-ukrštenica, to je mogla biti samo skandinavka.

Slavko Bovan је рекао...

Ne bi bilo loše da kolege koje su u mogućnosti pošalju pokoji prilog za "Nostalgiju".

Анониман је рекао...

Meni je Cvor Kirzaljka bila posebno draga, krizaljke I magicni likovi su bili ambiciozniji (posebno zadani likovi) nego u drugim izdanjima Cvora. Bilo je tezih likova od ovih predstavljenih ovdje, lijepe cistoce u konceptu. Bice da je Boris Antonic (urednik) "krivac" za to.
Hajro

Анониман је рекао...

Zaboravih Miroslava - izvrstan primjer efikasnosti mashine. Ima neke drazi u simetricnim likovima, vizuelne ljepote..., Ako je sadrzaj dobar (ovdje jeste) onda je to savrshena kombinacija za prilog u dnevnim novinama, na internetu i sl. Nisam siguran da su skandinavke nedodirljive u svojoj popularnosti. Klasicne krizaljke smo hendikepirali nerjeshivim sadrzajem pa se rjeshavach okrene skandinavkama gdje mu je bar lakshe sa trazenjem opisa.
Hajro