недеља, 9. фебруар 2014.

NOSTALGIJA (120)

(Prilog: Stjepan Najman)

8 коментара:

Unknown је рекао...

Uvijek mi se mnogo sviđao ovaj časopis, kojeg sam počeo kupovati na svojim enigmatskim počecima (sa 13-14 godina) u rodnom Ivangradu (danas Berane). Nažalost, imam samo broj 2 u svojoj kolekciji.

Slavko Bovan је рекао...

Takođe, i meni se dopadao ovaj list!

R.Jovičić је рекао...

Broj 1. ZEN-a /Zvorničke enigmatske novine/ na ovom formatu izašao je 15.juna 1984. godine. Izašlo je samo četiri broja, da bi 1. novembra 1984. godine ZEN izašao na većem formatu sa istim brojem strana trideset i dve. Bio je to zanimljiv enigmatski list i sa zabavnim tekstovima, te ne znam zašto je sa brojem 10. od 20. maja 1985.prestao da izlazi. Nisam baš siguran da li je to poslednji broj, ali ja ove brojeve imam. Izdavač je bio:Enigmatski klub "Simon Racković" Zvornik, a glavni i odgovorni urednik Vojin Krsmanović i urednik pok. Fehim Kujundžić. Oko lista se odmah okupilo dosta izvrsnih sastavljača kao što su: V. Dopudja, S. Perić, P. Biyumić, S. Bovan, M. Janković, Eskulap, I. Mačljković, M. Glibo, E. Semić, S. Želeynik , S. Đorđić, M. Sarajlija, V. Dodevski, H. Hodžić i drugi.Bile su tu i dve nagradne ukrštenice.Pozdrav svima..

Ilija Đurković је рекао...

Hvala Radojici na detaljima u vezi ovog časopisa!

Slavko Bovan је рекао...

Od Radojice jutros stigao (još) jedan interesantal nostalgičan prilog. Biće objavljen u utorak.

Sutrašnji nastavak (kao ovaj današnji) takođe je poslao Stjepan Najman.

Miroslav Cvetković је рекао...

Ja sam u ovom listu objavio 17 radova, ali u samo nekoliko brojeva (6 + 4 + 4 + 2 + 1). U prvom broju najviše - 6. Verovatno su to bili sitniji radovi (ilustrovani i matematički problemi) - ne sećam se više.

Slavko Bovan је рекао...

Zahvalnost (uvijek) ide na adrese svih saradnika.

Анониман је рекао...

U jednom od brojeva je išla zajednička ENDOANAGRAMNA ISPUNJALJKA koju sam uradio sa Životom Stankovićem (ovakvih zajedničkih ispunjaljki smo imali još, u nekim drugim časopisima).
Zanimljiv list...
Saša