понедељак, 12. мај 2014.

REBUSANJE (935)


16 коментара:

Dejan Minić је рекао...

Slavko, stavi 'hrvatski jezički standard'.

IlijaO је рекао...

POP U LICI KLEVEĆE ?
Po Puli cikle veće

Dejan Minić је рекао...

Bravo, Ilija, to je rešenje.

Nisam zadovoljan grafičkom pripremom rebusa, neki crtač bi to mnogo bolje predstavio. Nisam bio u stanju da nađem adekvatniju sliku. Idealnije bi bilo da se na crtežu vidi i okolina Pule sa manjim cveklama, a u samom gradu da budu znatno veće.

U postavci je PULA, u rešenju se pominje LIKA. Nema ličnih imena u rešenju, nema dopisanih slova, veoma efektna situacija sa vrlo lepim rešenjem, koje čak i opisuje realno stanje kod sveštenstva. Meni je i sama reč CIKLA pravi ’hrvatski’ pojam, neobična i egzotična. Ovo je definitivno jedan od najboljih rebusa koji sam sastavio u životu.

IlijaO је рекао...

Slažem se sa prvim pasusom! Rebus bi bio "pitkiji" da su samo po Puli cikle veće,a oko Pule manje. Ali i ovako je "super" mada sam se malo mučio i dvoumio da li cikle lete,padaju ili su jednostavno po Puli. A da ne spominjem da me zadnja riječ navodila na bicikle! Pa još Arena u središtu slike!Dobaaar!

IlijaO је рекао...

I skoro zaboravih-ako je cikla"hrvatski", a ako je ima i oko tebe-kako je zovete?

Анониман је рекао...

Dejane, u većem dijelu nisi u pravu, pogotovo ne sa "realnim stanjem" kod sveštenstva. Kad već nisi vjernik budi korektan i kulturan kritičar!
Pablo

Бранислав Никић је рекао...

Kod nas se najčešće kaže cvekla, ali mislim da to, u ovom slučaju, nije potrebno naglašavati iznad rebusa.

Анониман је рекао...

Da me pogrešno ne shvatiš, kada sam rekao da u većem dijelu nisi u pravu, mislio sam prije svega na činjenicu da to nije tvoj najbolji rebus jer si ih do sada sastavio barem desetak boljih od ovoga kojeg pominješ.
Pablo

Dejan Minić је рекао...

@Pablo
Prevario si se - ja verujem u Boga, i ne znam otkud ti sloboda da to zaključuješ, ali se ja ni najmanje ne ljutim. Meni nije problem da o negativnostima religije govorim, ima ih mnogo i kod mene u okruženju su uglavnom popovi...lopovi, da skratim priču. Pretpostavio sam da je takvo stanje i u Lici,ne znam (mada sumnjam da je bolje), izvinjavam se zbog te izjave, ali sigurno ima i tamo jedan koji to čini taman da rešenje rebusa bude realno.

Zahvaljujem što pratiš moj rad, zadovoljstvo mi je. Možda grešim, ali mi se čini da znam ko stoji iza pseudonima 'Pablo':)

Анониман је рекао...

Veoma sam obradovan tvojom izjavom o vjeri i zato me čudi da se tako izjašnjavaš o vjerskim službenicima koji su, istina, takođe grešni kao i svi mi, ali ne vjerujem da su lopovi i klevetnici.
Pablo

IlijaO је рекао...

Kako me je zaintrigiralo "Pablovo" razmišljanje i (pr)osuđivanje,živo bih želio saznati: A tko je to Pablo!?
A osvrt na popovi-lopovi:i njih kao i svih drugih ima svakakvih, a nisu oni ono što ljude,bilo koje vjere, vodi ka vjeri. Općepoznato je žito i kukolj! A zbog osobnog stava ili razmišljanja ne treba se izvinjavati.Pogotovo što ne znaš-jesi li ili nisi u pravu?
U taj kontekst možemo staviti i političare,tajkune, susjede, bankare,kriminalce,teroriste, masu korumpiranih - i opet bi razmišljali isto!
Nadam se da se i Pablo,bar donekle, slaže samnom.

Slavko Bovan је рекао...

Ne bi bilo loše da se u komentarima vratite samom rebusu.
Po mom mišljenju - Rebus je vrlo efektan.

Unknown је рекао...

I meni se ovaj rebus mnogo sviđa i realno je da na svakom takmičenju bude u samom vrhu!

Анониман је рекао...

I dalje tvrdim da je Dejan do sada napravio mnogo boljih rebusa od ovoga! Ali me više veseli njegovo priznanje da je vjernik te me zato čudi da je bio tako strog u ocjeni sveštenih lica. I oni su, naravno, kao i mi, grešna stvorenja, ali nisu lopovi i klevetnici.
Pablo

Dejan Minić је рекао...

'Ajde neka bude da ću najbolje rebuse tek napraviti:)

Анониман је рекао...

To se, naravno, podrazumijeva!
Pablo