среда, 2. јул 2014.

OD SPECIJALNOG DOPISNIKA

Brončani Splićani: Miro Šarić, Luka Pavičić i Petar Štambuk


Piše: Luka Pavičić
30. SOZAH  - Uvala SCOTT, Kraljevica

Od 27. do 29. lipnja, redakcija Feniks, na čelu s Perom Galogažom, bili su domaćin jubilarnih 30. Susreta zagonetača i odgonetača Hrvatke, na koji se okupilo 50-ak učesnika. Uz standardno sastavljanje i rješavanje zagonetaka, održana su ustaljena natjecanja u rješavanju logičkih i sudoku zagonetaka, te po prvi put i turnir u kvizovki. Satnica je bila dosta zgusnuta, no pojedinci su između natjecanja ipak našli vremena za brčkanje u moru, gledanje Mundiala, te ugodna čavrljanja, uz neizostavnu pijaču.
U sastavljanju pojedinačno je pobjedio Boris Nazansky ispred Valtera Kvalića i Zorana Radisavljevića, zadnjih godina ustaljenog gosta iz Novog Sada. U ekipnoj konkurenciji pobijedila je ekipa Kvizorame (pojačana s Radisavljevićem), ispred ekipe riječkog Feniksa. Na sveopće iznenađenje treće mjesto je zauzeo splitski EK Božidar Vranicki, sa ujednačenim pojedinačnim plasmanima: Luka Pavičić - 5. mjesto, te Miro Šarić i Petar Štambuk - podjela 9. mjesta. U rješavanju pojedinačno je trijufirao Željko Jandragić, s bodom prednosti ispred Borisa Nazanskog, te trećeplasiranog Valtera Kvalića, a u ekipnoj konkurenciji pobjedila je ekipa Feniksa ispred ekipa Logo i VAZAK. Najboljom sastavljačicom proglašena je Silva Jagar Čotić, a najboljom rješavačicom Sanda Reić Tomaš.

U rješavanju logičkih zagonetaka nije bilo iznenađenja, te je pobijedio Goran Vodopija ispred Zrinke Kokot, Sande Reić Tomač i Petra Štambuka, a u sudokuu Goran Vodopija ispred Zrinke Kokot, Marija Živkovića i Dina Jankovića. Logička i sudoku natjecanja su najavljena kao kvalifikacije za ovogodišnja svjetska prvenstva, no zbog besparice u Savezu, pitanje je u kakvim će sastavima nastupiti Lijepa naša obzirom da se reprezentativci sami moraju osigurati sredstva za odlazak na WPC i WSC u Londonu.


 Na turnir Kvizovke prijavilo se 12 kvizovkaša, koji su podijeljeni u dvije jakosne skupine. Nakon 5 igara svako sa svakim, prema redosljednici, po dvoje je igralo u skupinama za prvaka, "srednjaka" i "bedaka". U skupinu za prvaka ušao je Boris Nazansky s pobjedom nad Mirom Šarićem, te Luka Pavičić s pobjedom nad Icom Čotićem. U razigravanju Boris je pobijedio i Luku i Icu, dok Luka je uspio savladati Mira. Prema propozicijama, igrali su se finalni mečevi u kojima je za broncu Miro pobijedio Icu, a Boris Luku za zlato.  


Za istaknuti je Sandu Reić Tomaš kao najaktivnijeg sudionika susreta, koja je sudjelovala u svim natjecanjima na 30. SOZAH-u. Rastasmo se sa doviđenja dogodine, na susretima, kojima je domaćin varaždinski VAZAK.

10 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Hvala, Luka!

Slavko Bovan је рекао...

Još jednom moram da kažem da mi je baš žao što nisam uspio da se domognem Kraljevice tog vikenda (Bila je baš velika stiska sa obavezama) ali mi je drago kada čujem da je učesnicima bilo dobro.
Bravo za organizatore, bravo za takmičare ali i za sve učesnike!

Ilija Đurković је рекао...

Čestitke organizatorima i najuspješnijim takmičarima!

Belirac је рекао...

Čitaoci ovog bloga mogu zahvaliti Luki na iscrpnom izvještaju.

Slavko Bovan је рекао...

Zahvalih Luki, ali uz mali (ovolicni) žuti karton jer nije bio hitar koliko smo očekivali :)

Luka је рекао...

Čekao slike!

Slavko Bovan је рекао...

Luka, sve OK. Malo se šalim. Važno je da je isvještaj stigao.

Slavko Bovan је рекао...

Izgleda da je uslov za nastup u splitskoj ekipi - Minimum 190 cm visine.

Slavko Bovan је рекао...

...a obavezan dio dresa su bermude!

Luka је рекао...

Za visinu nije problem odabrati, Dalmatinci su poznati po sta-sitosti, a modni detalj odaje regiju odakle tipovi dolaze.