уторак, 19. август 2014.

EVERGRIN (158)

"Mala Eureka" 238, 21. novembar 1984. godine, 14. stranica. (M. C.)

5 коментара:

IlijaO је рекао...

1. JAREBICE PAPA GAJI!

IlijaO је рекао...

2. PETKO LAZARA GOSTI

Анониман је рекао...

Moj rebus, sličan ovom prvom, objavljen je prije 40-tak godina ("Čvor Razbibriga")! PAPA GAJI CRVENE RUŽE (papagaji, crv EN, ER uže). ESSA

Luka је рекао...

ZS Vazak iz Varaždina mi je 2012. godine dodijelila diplomu za zagonetačku inovaciju REBUSINO - REBUSNI SINONIMI, koji je pod tim nazivom prvi put objavljen kao novitet u Feniksu broj 397 od 25. 02. 2010. godine.
U predstavljanju ovog noviteta naveden je, tada meni dostupan podatak, da su tu ideju enigmati koristili i ranije, te je kao primjer naveden rebus:
Nariši pak, samo granje! (nar i šipak S, a mogranj E)
(autor Boris Babić, Feniks br. 229, od 18.09.2003.) Prvi rebus Miroslava Cvetkovića je dokaz da je ova podvrsta još i starija.
Posebna mi je čast i zadovoljsto što sam na ovaj način doprinio razvoju enigmatike, obzirom da su rebusaši i urednici prihvatili ovu podvrstu rebusa, te se REBUSINO uvriježio u enigmatici i do danas je objavljeno 30 rebusina od raznih autora.

Miroslav Cvetković је рекао...

Ova dva rebusa objavljena su u "Maloj Eureci" u kojoj su predstavljeni članovi ED "Zagonetka" iz Beograda.
Namerno sam stavio rebus sa papagajima i arama zbog rebusina. Vidim da poslednjih godina ima dosta objavljenih zagonetki ove vrste. I ja sam kod Baneta Nikića proteklih meseci objavio nekoliko. Poseban izazov su oni sa tri sinonima (ili više?) poput ovog Babičevog (mogranj, nar, šipak). Moje trojke su bile: kavez, krletka, orniton i nana, menta, metvica.