понедељак, 11. август 2014.

NOSTALGIJA (284)

Objavljeno u "Maloj Eureci" broj 236 (24. oktobar 1984. godine). Sve radove u ovom broju su sastavili članovi enigmatskog kluba "Naissus" - Niš. (M. C.)

8 коментара:

Миле Јанковић је рекао...

Ovo je fantomski klub koji nikad nije postojao.

Miroslav Cvetković је рекао...

U ovom tekstu se ne pominju, a nema ih ni na slikama još tri veoma poznata člana EK "Naissus": Marjan Radaković, Branislav Golubović i pokojni Milan Jelenković koji je studirao na Građevinskom fakultetu u Nišu i za to vreme živeo u gradu na Nišavi i aktivno učestvovao u radu kluba.

Miroslav Cvetković је рекао...

@Mile Janković:
Ovo je fantomski klub koji nikad nije postojao.

Ja se sećam da je u SUP Niš klub bio registrovan. Ali, o tome bi mogli više reći (napisati) Nikola Pešić ili Marjan Radaković.

Миле Јанковић је рекао...

Tesko da je registrovan, imaš na sajtu APR-a koji su klubovi bili registrovani, a i ja sam na mom blogu stavio sve registrovane i preregistrovane, skinuto sa APR-a, i tu nema Naissusa.
Nije mi jasno zašto ljudi vole da izmišljaju (ovo se ne odnosi na tebe), evo par postova niže "ED Zagonetka" se predstavlja kao prvi enigmatski klub u Srbiji što je apsolutna glupost, kada se zna da je prvi klub Enigmatski klub Beograd.
Isto tako nikada nije postojao klub EK "Srbija" koji je (tobože) vodio Nega Stefanović.
Ima takvih primera koliko hoćeš.

Анониман је рекао...

Kako sam nekada bio mlad i lep a sada samo lep!!!!ali i pametniji pa neću namerno da kažem kada sam lično i gde registrovao niški klub. Rešenje o registraciji ću jednoga dana skenirati i postaviti na sajtu, ali neću to učiniti na ničiju provokaciju
N.Pešić

Анониман је рекао...


Zaboravilo se da se pomene
ime člana kluba, koji je imao
člansku kartu pod brojem 1.
To je poznati niški lekar
prof. dr. Aleksandar Nagorni.
Da li je neko prethodno
načinio anagram od njegovog
imena i prezimena ?
NARODNI LEKAR, SNAGA !

Slovarim

Miroslav Cvetković је рекао...

Nešto bi kompjuter brlja - nestala su mi dva komentara (???).
Profesor doktor Aleksandar Nagorni je direktor Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju Kliničkog centra Niš. Iako poslednjih godina ne sastavlja, uvek je tu negde.
Još jedan enigmata nije pomenut, a zaslužuje to - profesor doktor Vidoje Stefanović (PMF), saradnik "Enigme" 60-ih i 70-ih godina prošlog veka.

Миле Јанковић је рекао...

Gosp. Pešiću
Ne morate uopšte ništa da skenirate, uživajte Vi u Vašim nepostojećim klubovima (ovo se odnosi i na "Naissus" i na EK "NIŠ"). Samo se i dalje hvalite, i obmanjujte enigmatsku javnost.