петак, 5. септембар 2014.

REBUSANJE (1095)

Bane napisao poruku:
Ovo sam smislio za kratko vreme čim sam video tvoj prilog sa damperom. Rešenje je malo nategnuto, ali je zato postavka, čini mi se, izuzetno dobra i šteta što se nisu mogla izbeći ova dva slova.

12 коментара:

Miroslav Cvetković је рекао...

Sedam na estradni kauč i napadam Peru :)

Miroslav Cvetković је рекао...

Sedamnaest radnika uči na "PA" damperu.

Бранислав Никић је рекао...

Tačno. Komentari su poželjni...

Slavko Bovan је рекао...

Lijepo!

Belirac је рекао...

A kako si uopšte došao na ideju da brojiš radnike ispred dampera?

Ilija Đurković је рекао...

Dooobar!

ESSA је рекао...

Sjajan rebus

Željko Jozić је рекао...

Ovo je sjajan rebus!
Jedan pogled na face ispred
dampera, zatim prebrojavanje -
i buuum! Fenomenalno!
Vidi se da autor voli enigmatiku.

:)

N. Petkovski је рекао...

Kad je nešto posebno dobro onda se kaže da je to "nešto i po" (rebus i po), a ovo je "REBUS I 3/4", ma kloni prema "2". :):):) Bravo Bane!

Бранислав Никић је рекао...

Hvala svima. Jovan je pitao kako sam došao na ideju da brojim radnike. Počeo sam da kombinujem sa pojmovima RADNICI, RUDARI, MASA, PUNO, DOSTA... i na kraju ih prebrojim u nadi da ću iz njihovog broja nešto izvući. Video sam da je iz broja sedamnaest moguće izvući SEDAM NA EST... pa se to idealno uklopilo sa RADNIKA i onda je trebalo samo povezati sa damperom.

Bud је рекао...

Što bi rekli Francuzi: ŠAPO!

Miroslav Cvetković је рекао...

Kad sam video koliko slova ima u rešenju ovog odličnog Banetovog rebusa, uvećao sam sliku da vidim da li ima poznatih među ovim radnicima :) Šalim se - shvatio sam da je bitno koliko ih je. Posle je bilo lako.
Još ovo da napišem: damper je svako samoistovarajuće teretno vozilo od minijaturnih do onih rudarskih, ali se kod nas pri pomenu dampera ljudi odmah sklanjaju u stranu - da ih ne zgazi neki točak prečnika 5-6 metara. Ustvari, damper je isto što i kiper, a kiperi mogu biti i minijaturni.
Nedavno sam imao jedan rebus kod Baneta: Uzmi "jamaguči" (u zmijama "guči"), a firma "Yamaguchi" proizvodi dampere do samo nekoliko tona nosivosti.