уторак, 2. септембар 2014.

REBUSANJE (1139)


13 коментара:

ESSA је рекао...

U idućem Sezamu treba da biti objavljen rebus : NAGLO BUS USPORIO ( na globusu s Po Rio ). Po je iz Teletabisa, a Rio je Ferdinand! Opet slična ideja

IlijaO је рекао...

Onda je ovo: NAGLO BUS UKOČI

Анониман је рекао...

Ideja za novi rebus: - GLOBU SIMA PLATI! (globus ima P lati)
N.Pešić

Miroslav Cvetković је рекао...

Ejube, zar nije bolja ideja da rebus o kome govoriš (pišeš) ima prikazanu reku Po i Rio (de Žaneiro). To bi, po meni bio fantastičan rebus!

Kontrolor је рекао...

He, he

Dejan Minić је рекао...

Misliš, moša:)

Nije to ništa, pre nekoliko dana sam sam sebi udario mošu. Sastavim rebus VELIKI PROBLEMI (veli kip Rob lemi), počnem da ga ilustrujem, tada mi se učini poznatim i tražim, tražim i nađem da sam ga ja već sastavio i objavio na jednom blogu.

Анониман је рекао...

Ovaj rebus je zamišljen tako da na globusu stoje Po i Rio Ferdinand! Ali, sviđa mi se vaša ideja Miroslave. Ako možete to da ilustrujete, pošaljite Slavku, pa neka objavi na blogu. Nikola, nije loše. Mogli bi otvoriti takmičenje za rebus sa globusom u postavci, he, he! Pozdrav! Ejub

Quizmaster је рекао...

Ono što Ejub i Miroslav predlažu nije dobro, jer se imenice menjaju po padežima. Zato bi trebalo da nešto bude "s Poom" (s Nilom, s Dunavom, s Volgom, s Misisipijem, itd).

Quizmaster је рекао...

Kod nekih jednosložnih toponima, poput Ba, verovatno ne dolazi do promene, ali kod imena Po mislim da nema dileme.

Ko, šta? Po.
Koga, čega? Od Poa.
Kome, čemu? Ka Pou.
Koga, šta? Uz Po.
Hej, Po! (ako se obraćamo)
S kime, čime? S Poom.
Gde? Na Pou.

Valjda sam sad stavio dobre primere. Davno se to radilo u školi, pa sam malo i zaboravio koja pitanja i predlozi idu uz pojedine padeže.

Miroslav Cvetković је рекао...

Toliko sam "dobro" ušao u problem da nisam ni primetio predlog "s" :)

ESSA је рекао...

'Fakat ima 3 č' što bi rekao Solomon Bičakčić iz 'Audicije'! Ali, ovdje se otvaraju neka druga pitanja? Kojeg je pola Po? Ako je ženskog roda, onda bi rebus trebao biti ispravan, a ako je m. roda onda je Zoran u pravu! Međutim, nikad precizno nije utvrđeno kojeg su pola Teletabisi? Bilo je čak govora da serija propagira homoseksualnost itd... Bilo kako bilo, rebus može ići u varijanti da Rio drži loptu sa oznakom PO! A ima ih još nekoliko...

Quizmaster је рекао...

Ejube, imam dobru vest. Ispostavilo se da Po jeste ženskog roda (piše da je najmlađa i najmanja od četiri Teletabisa). Meni je delovalo da je to muško ime, ali pogrešio sam.

Inače, na Vikipediji piše još da su Tinky Winky i Dipsy muškog roda, dok je Laa-Laa ženskog roda. :)

Анониман је рекао...

Rebus je objavljen još u Beokvizu!
Pedro