четвртак, 19. март 2015.

REČ PO RIJEČ (836)



PEPA PRASE
Pepa Prase je crtani film iz Velike Britanije koji je prvi put emitovan 2004. godine. Do sada je prikazano 157 epizoda, a emituje se u 180 zemalja širom sveta. Crtaći traju po 5 minuta i predviđeni su za decu mlađeg uzrasta. Glavni lik je Pepa, koja je prase, i ima mlađeg brata Džordža, Tatu prase, Mamu prase kao i prijatelja Ričarda. Pepa se takođe druži i sa drugim životinjama.

2 коментара:

Dejan Minić је рекао...

Ovaj ctani ˝po dužnosti˝ pratim 4 - 5 godina i mogu da kažem da je odličan.

Pun je duha, specifičnog humora i za decu i za njihove roditelje. Animacija je jako dobra, te prijatna oku. Vrlo često ima edukativni karakter i na taj način priprema decu i oslobađa straha za situacije u kojima će se naći (očni test, odlazak kod zubara, vožnja liftom, odnos prema životinjama...)

Slavko Bovan је рекао...

Prije izvjesnog vremena u gostima sam imao Italijane. Bruno je rođen u Kikindi, od oca Italijana i majke Srpkinje, ali je cijeli život u Italiji. Dobro govori srpski (Preciznije, dobro razumije srpski a priča sa naglaskom). Njegova žena Valentina je 100% Italijanka razumije pokoju riječ naškog jezika, a sin Đorđo (tada je imao 4 godine) ne zna ništa.
Kažu da u Italiji gledaju naše televizije baš zbog crtanih filmova (jer ih ima više i bolji su nego na italijanskim kanalima). Dok smo mi pili kafu, Đorđo je gledao Pepu Prase na TV, i okrenu se ka našem stolu i smije se, smije se, smije se...nešto mrsi na italijanskom (ali shvatam kontekst). Ipak za svaki slučaj pitam:"Šta kaže?".

Potvrdi se ono šta sam pretpostavio. Đorđo je otkrio da mi govorimo k'o Pepa Prase. Vjerovatno je do tada mislio da Pepa priča nekim izmišljenim čudnim jezikom, a sada vidi da "pepaprasećim" govore i ovi domoroci!
Na to sam se morao uključiti groktanjem, pa da dijete bude sasvim sigurno :)))