среда, 22. април 2015.

KVIZ U KIKINDI

Priprema za kvalifikacioni test

Finalisti


Danas je u Kulturnom centru Kikinda, povodom Dana planete Zemlje, održan kviz za učenike kikindskih osnovnih škola. Kviz su organizovali Opština Kikinda, Kulturni centar Kikinda i Enigmatski klub „Kikinda“. Učestvovalo je devet ekipa na kvalifikacionom testu, dok su plasman u finale izborile četiri najbolje ekipe. Nakon interesantnog takmičenja pobedila je ekipa škole „Đura Jakšić“, ispred OŠ „Vuk Karadžić“, OŠ „Feješ Klara“ i OŠ „Petar Kočić“ iz Nakova. Sve četiri ekipe u finalu osvojili  su vredene nagrade – školske table za svoje škole (poklon Opštine Kikinda) dok je članove ekipa nagradila kompanija „ASA Kikinda“. Osim nagrada, svih 36 učesnika dobilo je zahvalnice i poklone.
Kviz je dobro medijski propraćen. I učesnici i organizatori su veoma zadovoljni kako je prošla ova manifestacija, te je dogovoreno da ovo postane tradicionalno takmičenje.
Poredak u finalu kviza.
1. mesto - OŠ „Đura Jakšić“
Nikola Čuturić
Aleksandar Brandić
Ognjen Jolić
Jovana Novakov

2. mesto - OŠ „Vuk Karadžić“
Danijel Kobleher
Nemanja Novaković
Mladen Mirosavljev
Miloš Ivetić

3. mesto - OŠ „Feješ Klara“
Igor Zeljković
Matija Francuski
Mihajlo Tanackov
Antonio Borenović

4. mesto - OŠ Petar Kočić, Nakovo
Stevan Čubrilo
Una Tubin
Đorđe Pantelić
Jadranka Tubin

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

O kvizu ću večeras ili sutra napisati još nekoliko riječi, a moram se pohvaliti da sam ja (a time i EK "Kikinda") dobio čast da uručim prvu nagradu.

Slavko Bovan је рекао...

Planirano je da se upravo u pobedničkoj školi, sredinom maja, održe enigmatsko takmičenje i kviz.

IlijaO је рекао...

Sredinom maja si u Bihaću s ekipom!?
Ako se zna točan termin ja i Lega iz Osijeka dolazimo u goste i donosimo
( dio ) nagrada !

Slavko Bovan је рекао...

Treba još da se dogovorim o terminu, ali mi se čini da će se poklopiti sa Unom. (Dan porodice!). U tom slučaju, moraćemo delegirati nekoga drugog da izvrši kontrolu rješenja i podijeli nagrade. Srećom imamo podosta ornih članova za delegiranje a koji neće ići/stići na Unu.
U svakom slučaju, kao što smo kazali, lagano, polako ali napred! Ovo je samo početak saradnje sa školama. Pošto se bliži kraj školske godine (a i štrajk je još u toku) dodatno ćemo zasukati rukave početkom naredne školske godine.

IlijaO је рекао...

Pa da,15.svibnja-Dan obitelji(porodice)
pada baš na, nama, nezgodan datum. Ako se uspije uklopiti javi....