среда, 6. мај 2015.

MLADI REŠAVAČI

Mane Lazić, Aleksandar Brandić, Nikola Filipović i Vukašin Savković
Za danas u 16.00 bilo je zakazano rešavačko takmičenje učenika OŠ "Đura Jakšić" (Kikinda). Trebalo je da se takmiči 15-tak đaka ove škole sve u okviru priprema za razna takmičenja koja će se održati za Dan porodice. U školi, kada su pre 20-tak dana javili za termin,  prevideli su činjenicu da je danas Đurđevdan, te da će dosta učenika izostati i sa redovne nastave, a pogotovo sa vannastavnih aktivnosti. U zakazano vreme pojavila su se svega četiri učenika, pa smo s nastavnicima  Goranom Gojkovim i Milkom Vasić (koja je došla iako i ona slavi!) dogovorili pomeranje termina za neki naredni dan. Ipak, na insistriranje prisutnih učenika, takmičenje je, ipak, održano.
Poredak:
1. Mane Lazić (8. razred) - 286 poena
2. Aleksandar Brandić (7. razred) - 251 poen
3. Nikola Filipović (6. razred) - 227 poena
4. Vukašin Savković (5. razred) - 201 poen.
Sasvim solidni rezultati! Bravo za svu četvoricu.

Dogovorena je buduća saradnja EK "Kikinda" i ove škole. U narednoj sedmici radićemo na kvizu koji će se održati za Dan porodice (15. maja) a utanačeni su detalji za rešavačka takmičenja učenika. Naglešeno je da je naš klub je uvek raspoložen za saradnju sa svim školama i mladim rešavačima.

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Autori zadataka su bili: Krsta Ivanov i Rade Matić. Zahvaljuejm prijateljima iz EK "Bor".

Krsta је рекао...

Slavko, hvala na ukazanom poverenju za izradu zadataka. Žao nam je što je na takmičenje došlo mali broj učenika. Eto i na ovaj način klubovi i sekcije mogu saradjivati. Pozdrav!

Belirac је рекао...

Ovaj je put odaziv bio mali, ali je važno da je takmičenje ipak održano.

Slavko Bovan је рекао...

Slažem se.
Treba odvojiti malo vremena ako ima makar i jedan jedini učenik (ili čak mlađi od 30 godina) koji pokaže interesovanje za enigmatiku. Bez podmatka propadosmo, a mi smo tu da podmladak malo podstaknemo.

Slavko Bovan је рекао...

Krsto, saradnja između klubova je uvijek dobra. Biće i uzvratne saradnje :)