уторак, 19. мај 2015.

NOSTALGIJA (443)

Nostalgična slika sa Une (05.09.2010.) ubačena radi poređenja sa novim fotografijama.
(Prilog: Hajrudin Hodžić)

4 коментара:

gOJKO је рекао...

Dam li se UNA
od ovog datuma račUNA ?

Belirac је рекао...

Ne bi bilo loše napisati ko je sve na slici. Iza slike je očito Hajro Hodžić.

Mesud је рекао...

Snimak je Hajrin i načinjen je pred mojom kućom, a prisutni su:
ledjima okrenut Nedjeljko Nedić i dalje na desno redom:Emir Vučijak, Fahrudin Handukić (enigmat iz Bihaća, nakratko bio i na Susretu 2015),Miroslav Markovinović-Svila(enigmat iz Bos. Krupe, bio s nama na izletu u M. Brodu), sveprisutni Slavko Bovan, ja, Adnan Spahić te moj komšija i rođak Zahid Toromanović (inače, ljubitelj mozaičkih križaljki).
Što se tiče Gojkovog pitanja o godini početka treba reći da je prvo okupljanje bio pokušaj da se okupe BH enigmati i da se prozbori o svemu i svačemu pa i o ovom što smo napravili 2015. Dakle, neka svako Hajrine i moje pokušaje tumači po svom nahođenju. Meni, a mislim i Hajri, je najvažnije da se nešto događa u enigmatici regiona i da to nije negativno, a po mnogim komentarima sve ide u pozitivnom smjeru.

Belirac је рекао...

Lijepo je ovo Mesud napisao. Kad god neko bude gledao sliku, moći će saznati i ko je na njoj.

Na Susretu enigmata Una 2015 Bihaćani su se nekako "provlačili". Handukića sam vidio samo nakratko, pozdravio se s njim i prozborio riječ-dvije.

"Svilu" sam bolje upoznao jer smo u "bustransu" sjedili jedan do drugoga. Može li se za njega reći da je "tvornica križaljki"?