недеља, 27. септембар 2015.

NOSTALGIJA (496)

Vjesnikov Kviz 414

4 коментара:

Rok Ban је рекао...

Lijepa uspomena!

Slavko Bovan је рекао...

Može se pronaći nekoliko imena i prezimena redovnih posetilaca TIO.

Belirac је рекао...

Ali bi bilo dobro nešto saznati i o nepoznatim imenima: Milutin Todorović (Smederevo), Ladislav Babić (Varaždin), Emil Petrov (Sarajevo), Milan Marjanović (Vukovar).

R.Jovicic је рекао...

To je bila prva enigmatska aktivnost UE "Vuk Karadžić" koje je osnovano krajem 1986 godine. Odluka je bila da se ovakav konkurs sprovodi svake godine, što je sa velikim uspehom i rađeno. Učestvovali su mnogi poznati i nepoznati enigmati, radova je bilo dosta i žiri je bio vrlo strog. O kvalitetu radova, govore i imena učesnika, tada vrhunskih enigmata iz cele Jugoslavije. Svi nagrađeni i većina nenagrađenih radova objavljeni su u listu "Eureka(velika i mala).Ovakav konkurs je bio organizovan sve do bombardovanja. Kasnije se prešlo na konkurs samo za skandinavku i to iskljućivo za članove udruženja. To se čini i danas.
Svaki konkurs je nosio oznaku "VUK" i godinu kada je organizovan.
Konkurs i rezultati objavljivani su u listovima "KVIZ" i "Eureka" a mislim i u "ČVOR"-u, sa kojim listovima smo imali saradnju. U zagrebačkom "Kviz"-u je od naših članova sarađivao samo Stanislav Lukić iz Srpske Crnje i Milan Marjanović iz Vukovara. Saradnja je bila otežana zbog pisanja etimologijom, a iz našeg "Loga" bilo je izbačeno "Piši kao što govoriš". Inače,Milutin Todorović iz Smedereva ja mašinski inženjer, koji je sastavio samo nekoliko anagrama koji su objavljeni u "Marbu". Ladislava i Petrova nismo poznavali, iako su i kasnije učestvovali na konkursima,a Marjanović iz Vukovara je bio redovan član i saradnik Udruženja. Postoje ovakvi izveštaji u listu "Eureka" za svaku godinu do bombardovanja, koje godine nije bilo konkursa, jedini put.
Predsednik UE "Vuk Karadžić" i član žirija više godina R.Jovičić