уторак, 26. јул 2016.

PODRŽIMO MILANA!

Ostalo je još nekoliko dana  do kraja glasanja za izbor COOL naučnika, te ne bi škodila podrška enigmata!
Valja napomenuti da je u pitanju glasanje za naučnika koji nije samo naučnik već ima i neki interesantan hobi, a enigmatika je interesantan hobi, zar ne?
Glasa se  lajkovanjem odgovarajuće fotografije na OVOM LINKU

MILAN SEČUJSKI, FTN

Rođen 1975. godine u Novom Sadu, diplomirao 1999. na FTNu, a doktorirao 10 godina kasnije na istom fakultetu, gde je danas vanredni profesor. Autor je preko stotinu naučnih radova. Bez njegovog rada ne bi postojao kvalitetan sintetizator govora na srpskom jeziku. Jedan je od suosnivača firme AlfaNum doo. Oženjen, tata jednog dečaka.

U slobodno vreme se bavi enigmatikom. Ima redovnu enigmatsku rubriku u zagrebačkom listu Kviskoteka. Svoje znanje i enigmatsku veštinu potvrdio je kao pobednik prvog serijala kviza Mozgalica na TV Pink 2006. godine. Dugo godina je pisao muzičke aranžmane i davao klavirsku pratnju horu Ljube, a i sam je bio član horova Svetozar Marković i Sv. Georgije. Veliki ljubitelj detektivske literature, preveo sedam detektivskih romana i zbirki priča Agate Kristi sa engleskog. Redovno se bavi sportom, a uživa da provodi vreme u okviru svoje porodice.
Objavljeno na stranici NOĆ ISTRAŽIVAČA NOVI SAD

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

KONKURS ZA COOL NAUČNIKA/NAUČNICU
Noć istraživača Novi Sad·субота 2. јул 2016.
Nominujte kolegu ili koleginicu za koje mislite
da treba da ponesu titulu COOL NAUČNIKA.
Deo programa ovogodišnje manifestacije Noć istraživača je i izbor za COOL NAUČNIKA/NAUČNICU. Ideja ovog konkursa je da pomogne da se javnosti predstave mladi, kao i malo manje mladi, a višestruko talentovani naučnici, i na taj način prevaziđu stereotipi o istraživačima kao “laboratorijskim taocima”.
Svako od nas ima kolegu/koleginicu koji, osim što se bave naučnim istraživanjima,
imaju vrlo široka interesovanja − odlično se snalaze u svetu muzike, uspešni su u adrenalinskim sportovima, egzotičnim veštinama i jezicima, volontiraju u humanitarnim organizacijama, imaju zanimljive i retke hobije… što je sve zapravo vrlo COOL.
E baš takve tražimo za društvo u Noći istraživača.
Uslovi:
× Uspeh u naučnom radu
× Zanimljiv hobi/sport/zanimacija
× …
Kolege možete nominovati do 10. jula putem ovog linka.
Glasanje će biti organizovano na Facebook stranici Noći istraživača i trajaće do 31. jula,
a dan kasnije objavićemo i listu 10 COOL naučnika.
Nominacije mogu slati samo zaposleni na Univerzitetu u Novom Sadu, dok u glasanju mogu da učestvuju svi – kolege, rođaci, prijatelji, i svi ostali zainteresovani.
Naučnici i naučnice koje predlažete treba da budu zaposleni u okviru Univerziteta u Novom Sadu.
Naravno, obavestite svog kolegu/koleginicu da je nominovan, jer sledi promocija njegovog COOL LIKA I DELA, a on/ona bi trebalo da budu saglasni sa tim.
Više informacija o konkursu pronaći ćete u formularu za prijavu.
Hvala što pomažete da pokažemo javnosti koliko su naučnici, i nauka uopšte, COOL.

Dejan Minić је рекао...

Da, COOL je sve to, ali glasanje se organizuje na FACEBOOK-u koji ni najmanje nije COOL. Mogu da glasaju svi, osim one polovine stanovništva koja ne koristi društvene mreže.

Анониман је рекао...

Napisano na FB

Zoran Horvatov: Čast mi je što ga poznajem još od (njegovih) srednjoškolskih dana, čast mi je da sam više puta igrao kvizovku protiv njega (i uvek ubedljivo gubio), i da smo se sreli 2005. u polufinalu ''Mozgalice'', gde me je prosto odrao, a onda ubedljivo pobedio i u finalu... Jedan od najinteligentnijih i najobrazovanijih ljudi koje sam imao čast da upoznam, i čovek koji je odbio ponude brojnih inostranih univerziteta i kompanija i odabrao da ostane u Srbiji, u svom Novom Sadu.... Ne čovek, ljudina!!!

Slavko Bovan је рекао...

Ja sam kliknuo!

IlijaO је рекао...

Ja sam za Milana, ali nisam faca na buku!
Da se zna!