недеља, 20. новембар 2016.

JUČE U ZAGREBU

(Foto sa FB profila Ace Brajkovića)


Juče (19.11.2016.) je u Studentskom centru Zagrebačkog sveučilišta održano Ekipno prvenstvo Hrvatske u kvizu. Učestvovala je 31 ekipa od po 5 članova. Po prvi put su učešće uzeli i srpski predstavnici, članovi nedavno osnovane Srpske kvizing asocijacije. Učestvovalo je osam srpskih predstavnika, koji su bili deo 5 različitih ekipa. Najveći uspeh su zabeležili Ivan Andonov i Žarko Stevanović čija ekipa „Kraljevina Srba, Hrvata i patuljaka“ je osvojila drugo mesto. Bojan Lukić je kao član ekipe „Društvo za šankom“ osvojio četvrto mesto. Ekipa „Takozvani stručnjaci“ u kojoj je bila Milica Jokanović je bila šesta, dok je ekipa „Glavate želve“ u kojoj se takmičio Vanja Tomašev zauzela osmo mesto. Radovan Višković, Danijel Predarski i Filip Tot su sa svojom ekipom podelili deseto mesto.
Takmičenje se sastojalo od tri kruga. U prvom krugu su sve ekipe odgovarale na 80 pitanja, po 10 iz svake od 8 različitih oblasti. Ekipe su imale po 1 minut da se konsultuju i odgovore na pitanje. Nakon toga, četiri najbolje ekipe su prošle u polufinale gde su odgovarali na 20 vrlo teških pitanja. Na kraju su se dve najbolje ekipe susrele u finalu, dok su poraženi polufinalisti igrali za treće mesto. Pitanja u finalu (takođe 20) su bila, po opštoj oceni, izuzetno teška. Eikipa „Perlice“ je pobedila mešovitu srpsko-hrvatsku ekipu „Kraljevina Srba, Hrvata i patuljaka“ za samo jedan poen, rezultat je bio 9:8.
Imponzantan skup majstora kvizova

Vanjina ekipa

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Preko 150 učesnika? Svaka čast!

Željko Jozić је рекао...

U svim većim gradovima u RH, pa tako i u Osijeku postoji
određeni kafić(kafići), gdje se tjedno ili povremeno
organiziraju takvi kvizovi. I sam sam nekoliko puta bio
sudionik, nastupajuću za ekipu (5-6) članova koja je u
pravilu bila plasirana među prvih 6-7.
Tim natjecanjima je nazočilo između 10 i 15 ekipa.
Članovi pojedinih ekipa nastupali su u domaćom tv kvizovima.
Član naše ekipe je u "Milijunašu" uzeo gaaadnu lovu!
Osim zabavno/intelektualnog dijela nezanemariv je i ekonomski
detalj gazde lokala. Naime, dosta se popilo, primjerice tu
večer prodao je 20(slovima dvadeset) gajbi piva!
Tu i tamo se organizatoru natjecanja potkradu neke greške,
kao npr. da je Bajkonur u Rusiji?! E, pa brate nije, već je
u Kazahstanu. No nebitno, smisao druženja je pozitivan.
Zašto? Zato jer se gosti zabave, druže, a brate i puno popiju
tako da je gazda zadovoljan, a i svi ostali. Dogodi se da neki
brže-bolje proguglaju odgovor, ali to je njima na savjest.

Sudionik

Slavko Bovan је рекао...

Moraću malo više da se posvetim izveštavanju od kvizovima, jer (po pravilu) postovi o kvizovima vrlo brso dođu na listu od 10 najčitanijih. Dakle, ima zainteresovanih čitalaca.

Анониман је рекао...

Prvenstvo (ovo je bilo treće po redu)je bilo dosta zanimljivo, iako sam čuo i dosta primjedbi na tipove pitanja. Ja sam također sudjelovao sa svojom istarskom ekipom "Elizabeth Reed", i ne možemo se pohvaliti nekim dobrim rezultatom. Od enigmata sam još zamijetio Hrvoja Vlahova koji je bio sa svojom ekipom iz Požege, a mladi Filip Karačić je bio jedan od sastavljača pitanja i voditelja natjecanja.
Inače osim ekipnog prvenstva, početkom godine će se pod okriljem Hrvatskog kviz saveza održati 3. prvenstvo mješovitih parova. Sudjelovao sam na prva dva pa ću vjerojatno i na ovom, a prve subote u lipnju se održava pojedinačno svjetsko prvenstvo, a ujedno i nacionalno.
Pab kvizova ima dosta, evo ovaj tjedan planiram poći na dva. Uz to svaki mjesec imamo pojedinačni HOT 100 na svjetskoj razini, a dva puta mjesečno CRO 100 na razini Hrvatske. Dakle, onaj tko voli ima puno prilike za dokazivanje.

Анониман је рекао...

Na prethodnom komentaru sam se zaboravio potpisati,
Valter