понедељак, 3. април 2017.

DRŽITE LOPOVA



Eroteka (203)
Vlasnik ESS, Mile Janković, kada je prozvan da je lično stavio na internet obaveštenje o lažnoj skupštini (nepostojećoj) ESS, po starom, dobrom, oprobanom receptu uzvikuje:“Držite lopova!“, odnosno proziva EKK i mene lično za neko ponašanje sklono faulovima. Banaćani bi rekli: „Može da se ubriše“, ali ne pišem ovo zbog njega već zbog drugih ljudi koji su površno upoznati sa enigmatskim dešavanjima, te ne znaju sve relevantne činjenice.
Dakle, za razliku od dokazanih falsifikatora, EKK ništa ne falsifikuje i sve radi po „pe-esu“. Za one koji nisu detaljno upoznati sa činjenicama, a skloni su da donose paušalne zaključke za kafanskim stolom, uz piće i meze, a da ni ne promisle šta će kazati i napisati evo najkraće moguće:
EKK jeste osnovan 14.03.2015. kao sekcija pri ESS (Nismo imali status pravnog lica). Čim smo osnovani, počeli su napadi da smo „nepostojeći klub, da smo privatni klub, da ič to ne valja,...“, a sve od strane kluba/klubova koji postoje samo na papiru i koji nisu NIKAD (ili skoro NIKAD) odžali skupštinu. Dodatno smo trpili napade kada se pokazalo da nismo „mačji kašalj“ i kada smo počeli s dobrim radom. Prilikom osnivanja, plan nam je bio da djelujemo jedno dvije godine kao sekcija, a onda da prerastemo u registrovani klub. Pomenuti napadi od strane 3 (slovima: TRI) osobe sklone spletkarenju, kao i zbog činjenice da su nam u lokalnoj samoupravi počeli sa dodeljivanjem nekih para za projekte po javnim konkursima, promena statusa kluba je ubrzana. (ESS nije otvorio namjenski račun za ta sredstva, iako je obaveza udruženja građana da ih imaju, a mi zaključismo da ne vrijedi čekati da se ovi u ESS smiluju. Mi tako uradismo, a Niš i dalje čeka...)
Kao što rekoh, sve radimo JAVNO i po zakonu i po moralnim načelima, sva obavještenja su bila objavljivana na ovom blogu (pretražite arhivu bloga!), ali, kao što dolikuje ozbiljnim organizacijama, sve je propraćeno i službenim dopisima. Dana 09.08.2016. godine upućen je dopis sa oznakom 22/2016 članovima EKK i (obratite pažnju!!!!) ESS-u u kome je navedeno da je pokrenut postupak promene statusa EKK. Pošto nismo željeli da se odreknemo izvornih osnivača, dogovor je bio da „osnivači“ (odnosno „preregistravači“) budemo samo nas trojica (zakonski minimum) jer ne bi bilo u redu da neke od članova „upetljavamo“ a neke ne. Dakle, osnivači EKK su oni od 14.03.2015. godine, a nas trojica (predsedništvo EKK) smo samo ispunili formu prema državi. Za razliku od dizača buke iz NS, mi nismo ništa falsifikovali, već smo uradili sve onako kako Zakon o udruženjima građana nalaže. Po ranijem dogovoru, na Susretima enigmata Srbije u Čačku (kada smo bili prisutni sva trojica, i dok smo putovali sve je dogovoreno i pretreseno) za veoma kratko vrijeme, dana 21.08.2016. usvojeni su svi potrebni dokumenti. Mile se pita kako to da nas nije vidio. Odgovor ima 2 varijante: Mile je bio mortus pijan, a sve je urađeno brzo. I jedna i druga varijanta odgovora su tačne.
Sve je navedeno u zapisniku koji (evo sad ga gledam dok ovo pišem i nalazi se u arhivi EKK, a trebalo bi da se nalazi i u arhivi ESS, ako arhiva nije u požaru propala). Čim smo došli u Kikindu, zasukali smo rukave i relativno brzo (za dan-dva) prikupili smo potrebne papire, deponovali potpise, kopirali lične karte, sve overili u sudu i prijavili se APR-u 30.08.2016. (Zapažate da smo to uradili u onom zakonskom roku, i nismo mnogo palamudili kao izvjesna gospoda koja obećava kule i gradove, a koja nije u stanju običnu registraciju da uradi, a da ne falsifijuje dokumentaciju). Rešenje od APR-a stiglo nam je 01.09.2016.
Dana 01.09.2016. godine, dopisom broj 27/2016 obavešten je ESS o statusnim promenama EKK. (Istog dana!). Dopis je u arhivi EKK (a trebalo bi da je i u arhivi ESS).
Dalje je krenulo svojim tokom, nazaustavljivo!
Sada oni koji su nam "očitavali bukvicu" jer smo (ironišem)- Pih, samo nekakva sekcija, a ne PRAVNO lice  (kao, zaboga, oni - iako ništa ne rade) sada staju u zaštitu naših osnivača (njih dvadeset) jer ih se drski i bezobzirni Slavko, navodno, odrekao. Da nije tužno, bilo bi veoma smiješno.
(Vidi prvi pasus ovog teksta).
Kada sam onomad kod vlasnika ESS na blogu napisao da ne čačkaju mnogo jer bi im moglo skočiti na nos, vlasnik ESS je to shvatio kao moju prijetnju. Mnogo je zaslepljen mržnjom pa ne shvata da to nije bila prijetnja. To je savijet (upozorenje) da ne smije da se bavi time čime se bavi, i nada se da država neće kad-tad nešto iščačkati.
Za kraj: EKK nikad ništa nije falsifikovao, a ESS jeste (najmanje  jednom) i taj zadnji falsifikat mora se istjerati na čistac. Ko misli da ne mora, evo mu člana iz KZ Republike Srbije:
Član 358.
(1) Ko dovođenjem u zabludu navede nadležni organ da u javnoj ispravi, zapisniku ili knjizi overi štogod neistinito što može da služi kao dokaz u pravnom saobraćaju,
kazniće se zatvorom od tri meseca do pet godina.
(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko ovakvu ispravu, zapisnik ili knjigu upotrebi iako zna da su neistiniti.

15 коментара:

Миле Јанковић је рекао...

1. Mile Janković ništa nije potpisao, jer on nije ovlašćeno lice, a nije ni vlasnik (to nigde ne piše).
2. Slobodno tuži ESS, ako misliš da se nešto radilo protiv zakona.

Slavko Bovan је рекао...

1. Tako pravi bosovi i rade - nisu ničega vlasnici, ništa ne potpisuju, nisu odgovorni ni za šta, a u apsu neka idu potpisnici (Saznaćemo ko su potpisali lažni dokument).
2. Neću ja tužiti nikoga ni za šta. Jedino ćete morati ispraviti datum na krivotvorenom dokumentu jer ja nisam bio u BG 11.03.

Slavko Bovan је рекао...

Srećom, uzeh koji dan odmora, pa sada mogu malo i da se zabavljam :)

Миле Јанковић је рекао...

Zaboravih da pitam, pošto si ti diplomirani pravnik i poznaješ KZ Republike Srbije,
Kolika je kazna kada se neko lažno optuži da je neko nešto falsifikovao, a ispostavi se da to nije tačno?

Slavko Bovan је рекао...

Nebitno kakva je kazna, ali svakako toga koji lažno optužuje nekoga da je falsifikovao, a nije treba oštro kazniti.

Ovo već vodi konstruktivnoj diskusiji.
Dakle, hajdemo redom, jednu po jednu stvar:
1. Da li smo mi imali skupštinu 11.03?
2. Da li u zapisniku stoji taj datum?
3. Da li si ti Statut sa takvom preambulom objavio na internetu (pogledaj citirani član zakona, drugi stav).

Ako je odgovor DA na prvo pitanje, diskusiju odmah prekidamo i odoh da se prijevim u MUP i lično sebi stavim lisice.

Миле Јанковић је рекао...

Kako nije bitno kolika je kazna?
Pretiš Žeci zatvorom, a mene lažno optužuješ, ali ne treba da se uopšte uzbuđuješ, ne bih ja tebe nikada tužio, a ako nisi znao sada je OPASNO na internetu nekoga bez razloga i dokaza optuživati, blatiti, omalovažavati, kazne su velike.
Ima jedan koji je zreo za tužbu, koju bih lako dobio, ali neka piše, ne bi bilo zanimljivo da ga nema.

Миле Јанковић је рекао...

Vlasnik ESS, Mile Janković, kada je uhvaćen u kriminalnoj radnji falsifikovanja zapisnika i prevare APR-a

Ovo čekam da se izbriše.

Slavko Bovan је рекао...

Nije bitna kazna u značenju: Pristajem da dobijem najstrožu zatvorsku kaznu, ako se ispostavi da sam napisao da nisam bio na skupštini 11.03. a bio sam.
Nikom ja ne prijetim. Ni na kraj pameti mi nije. Samo kažem da ja neću dozvoliti da JA ODGOVARAM jer tvrdim da sam bio na skupštini na kojoj nisam bio(zapisnik tako kaže, zar ne?!). Vjerujem da će na isti način sebe zaštititi još najmanje 25-30 ljudi. Neću da odgovaram za ono što neko radi u moje ime i uz to krši propise.
Šta je to Žeca potpisao, pa da bi se on plašio apsa? On je predsedavao tom skupštinom 11.03. na kojoj "sam i ja bio", ili je bio zapisničar, ili je overio zapisnik. Nije mi najjasnije koja je njegova odgovornost, osim što je novoizabrani predsednik?!

I šta kažeš, skupština održana tada?
(Zasad se nećemo vraćati na 2015. godinu, koja će izgleda, takođe morati ponovo da se pročešlja.

Slavko Bovan је рекао...

U pravo si Mile za tu rečenicu. Sad ću da je prepravim.

Slavko Bovan је рекао...

Za kraj: EKK nikad ništa nije falsifikovao, a ESS jeste (najmanje jednom) i taj zadnji falsifikat mora se istjerati na čistac. Ko misli da ne mora, evo mu člana iz KZ Republike Srbije:
Član 358.
(1) Ko dovođenjem u zabludu navede nadležni organ da u javnoj ispravi, zapisniku ili knjizi overi štogod neistinito što može da služi kao dokaz u pravnom saobraćaju,
kazniće se zatvorom od tri meseca do pet godina.
(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko ovakvu ispravu, zapisnik ili knjigu upotrebi iako zna da su neistiniti.

VIDIM DA ĆE ZA OVO TREBATI POJAŠNJENJE
Ovo znači: Prvom prilikom (ODMAH!) Predsedništvo mora pisati APR-u, i kazati da je skupština bila 25.02. i uz izvinjenje platiti globu od 6000 dinara, a onda pokrenuti postupak odgovornosti (U OKVIRU ESS) svih lica koja su učestvovala u prepravljanju datuma na zapisniku. Odgovornost uključuje i podnošenje izveštaja: (1)Zašto postupak nije urađen na vrijeme, (2)Zašto je, kada se već zakasnilo, nije plaćena "globa" i sve bilo u zakonskim okvirima već se TAJNO pristupilo falsifikovanju, pa se onda to (pride) (3) JAVNO objavilo?

Usput pitam šta bi sa zaklinjanjem u transparentnost u radu?

rjovicic је рекао...

Ne znam šta Mile Janković ima tu da nešto pravda ili odobrava. Ako neko drugi greši u nečemu, to nije razlog da neko drugi to isto radi.
Ako je datum promemjen, mora se znati zašto?
Ako su dokumenta potpisivana, mora se znati ko je falsifikovane dokumente potpisao.
Mislim, da na ovo odgovor treba da da Željko Dimović.
Ali, ja imam još jednu zamerku, koju sam skoro zapazio.
Na Skupštini je smandrljan Finansijski izveštaj,koji morala Skupština da usvoji.Ništa nisam razumeo šta je A. Janković govorio o nekakvom trange-frange novcu.Ja dobro znam šta je Finansijski iyveštaj i on mora biti zakonski ispravan, i kao takav predat APR, kao Finansijski izveštaj.
PRIHODI uredu. Iako su nejsne stavke pozajmica A.Jankovića i Buddžet EK Kikinda.
RASHODI: Gde su honorari i plaćen porez? Novac sa žiro račun mora biti prenošen sa fakturom, a podizanje keš novca mora biti pokriveni računima. Zašto je Piramidi usluge isplaćen iznos od 287.700 i gde je taj novac?.Verovatno su dati honorari za saradnju, ali porez nije plaćen, što je kažnjivo.Možda za sve ima objašnjenje, i treba ga detaljno dati.
Zbog svega ovoga Udruženje enigmata "Vuk Karadxić" ozbiljno razmatra da na Skupštini predloži istupanje iz Saveza.
Jer, ovako: NE POSTOJIMO MI ZBOG SAVEZA, VEĆ SAVEZ POSTOJI ZA NAS" I TREBA NAM KATKAD POMOĆI.
NA SKUPŠTINI MI NIJE ODGOVORENO, ZAŠTO ČLANARINA SA 300 DIN. POVEĆANA NA 500. OVO uDRUŽENJE JE OSTALO NA 700. DINARA, A OVE JUBILARNE GODINE, ČLANARINA NIJE NI NAPLAĆIVANA. Na kraju treba dodati, da je EK "Kikinda" naš za sada najbolji klub, sa najviše enigmatskih akcija, i napadati one koji vode klub je zaista tužno i bez osnova.

Slavko Bovan је рекао...

Poštovani kolega Jovičiću, hvala na komentaru i podršci. Možda će i EKK "zamrznuti članstvo" u ESS (kao što su svojevremeno radili tzv. klubovi, odnosno bez aktivnosti koji nas sada uče kako se treba raditi. Oni bi, inače, radili kao mi, da znaju). Kažem možda jer stižu nam zahtevi od članstva, a predsedništvo to još nije razmatralo. Sastaćemo se za koji dan.
Svakako, nećemo donositi ishitrene odluke, i svakako nećemo odustati od raspetljavanja novonastale situacije. Najkomičnije je najnovije zapetljavanje u svoje petljancije kada vlasnik ESS piše o mogućnosti da je možda održana i skupština 11.03. (uz onu 25.02.). Umesto da se pogne glava i traži izvinjenje od APR-a, ali i svih nas ostalih koji o ovoj mutljaži saznajemo slučajno. Nanošenje štete enigmatici je kontinuirana, a kontinuirano je i napadanje nas koji se trudimo da radimo kako treba i kako dolikuje ozbiljnim ljudima (Digresija: Ozbiljnim, ali sklonim šali, zabavi i dobroj atmosferi među kolegama. Možda baš ta dobra atmosfera smeta?)

Mandrak је рекао...

Pa, ovo je da se čovek obehuti od divote!
Veprova Glava, džeparoš sa društvene margine koji godinama skrnavi Živanićev moralni lik, upozorava da je na internetu "opasno nekoga bez razloga i dokaza optuživati, blatiti, omalovažavati"! I dodaje da su kazne velike!
Vau, ajde da se kladimo u jedan Snikers da u 16 mojih nastavaka o vama (trojici) nije napisana nijedna jedina laž.
I ajde u jedan Tviks da ste sva trojica zreli za zatvor. Ako ostavimo po strani vaše intrigantsko-političke aktivnosti, sve što ste javno radili od januara 2015. do dana današnjeg je suvi kriminal.
To će morati da se reši.

Slavko Bovan је рекао...

Mladene, snikers bi svakako dobio (jer je sve istina o čemu pišeš), ali od mene bi imao i kafu sa šlagom, ako ne bi, makar na ovom blogu, koristio "pseudonime" koje koristiš.
Moje "vlasnik Saveza" je ironično, ali nije daleko od istine. Ovo tvoje je nepotrebno (kao što sam ti već mnogo puta rekao) i zamagljuje suštinu (istinu) o kojoj pišeš. Hvala na razumijevanju, pa ako prihvatiš moju molbu, onda skini gornji komentar, malo ga pročisti, ponovo objavi i naruči kafu. Moli te Slavko.

Mandrak је рекао...

Bio sam odsutan (popio sam kafu, hvala :D). Izbriši ako hoćeš, ja sam ionako dosta pisao o svemu.