среда, 10. мај 2017.

ANAGRAMIRANJE (2918)

Autor: Miodrag Bata Babović

6 коментара:

IlijaO је рекао...

ANDI VORHOL, POP-ART

IlijaO је рекао...

ENDI VORHOL, dakako...

Slavko Bovan је рекао...

Dakako.

Slavko Bovan је рекао...

Pojašnjenje:
Bata mi je ovaj anagram poslao prije 10-15 dana i odmah sam ga tempirao za objavu, ali kako su saradnici (anagramisti) ovog bloga vrlo vrijedni (zato i idu po 3 anagrama dnevno) anagram je na red za objavu došao tek sad. U međuvremenu je Bata bio malo nestrpljiv pa se pohvalio (ima i razlog) na još jednom enigmatskom blogu i tamo je anagram odmah objavljen. Pravo da vam kažem, nemam ništa protiv da se dobri radovi objavljuju na više mjesta, a mrzilo me da vršim veliku pretumbaciju u rasporedu tempiranih anagrama za objavu. Naravno, Bata je "dobio žuti karton" zbog nestrpljivosti, i pohvalu za anagram.

Migo је рекао...

"Beograd - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će na prvoj narednoj sednici Skupštine Grada Beograda, već tokom maja, biti prihvaćena inicijativa da sovjetski heroji, maršal Fjodor Tolbuhin i general Vladimir Ždanov, dobiju ulice dostojne njihovog dela i onoga što su učinili za oslobođenje srpske prestonice."
(Kurir, 09.05.2016)


"Ime Pohorske ulice promenjeno je pre neki dan na sednici Skupštine grada, kada je naziv izmenjen i Ulici Goce Delčeva. Ta ulica sada nosi naziv Bulevar maršala Tolbuhina. Zbog ove promene Ulica general Ždanova na Voždovcu postala je Bulevar patrijarha Germana, a Maršala Tolbuhina na Čukarici preimenovana je u Endija Vorhola."
(Politika, 12.06.2016)

Zdenko је рекао...

28500 fotografija iz njegove ostavštine donirano je obrazovnim institucijama širom SAD-a.

HIPERPOLIDONATORSTVA!
(popartista Endi Vorhol)