четвртак, 4. мај 2017.

EVERGRIN (625)

Vjesnikov Kviz 367
(Prilog: Ilija Đurković)

7 коментара:

Анониман је рекао...

Ložač i kovinar



stjena

Slavko Bovan је рекао...

Da (loža, čikovi, nar).

Dejan Minić је рекао...

LOŽAČ I NOVINAR (loža, činovi, nar)

N. Petkovski је рекао...

Dejane! ČINOVI??? u pepeljari ??? Ili ti je ovo ideja za novi rebus? Ali LOŽAČ i KOVINAR su kompatibilni, a LOŽAČ i NOVINAR ne idu nikako zajedno

Dejan Minić је рекао...

Nikola, i dalje si naivan:)

Naravno da je to reagovanje, ali pošto se ideja nešto mnogo ne razlikuje od osnovne, mislim da ne treba praviti novi rebus, nego sam samo napomenuo da može i ovako.

Dejan Minić је рекао...

U Srbiji je verovatno bolje biti ložač nego novinar, em je cenjenije, a često i poštenije.

N. Petkovski је рекао...

Interesantna rec NAIVAN, pa jos I DALJE!, kome li samo treba da se pripise? Onako kako si napisao ispada da si RESAVAO postavljeni rebus (i pogresno ga resio jer u pepeljari su CIKOVI a ne CINOVI). Naravno da sam shvatio da je to tvoje reagovanje i da bi ako se u pepeljari umesto cikova stave cinovi da bi i to bio valjan rebus, ali koncepcija prvog i drugog rebusa ne bi odgovarala uzajamnoj povezanosti pojmova jer LOZAC i KOVINAR su komplementarni jedan drugome (kovinar nalozi vatru pa kuje metale), dok LOZACA i NOVINARA ne mozes povezati nekom suvislom uzajamnom radnjom.

I DALJE NAIVAN .... e bas si me slatko nasmejao, odavmo me neko nije ovako nasmejao! Bas mi se dopada kad neko s vremena na vreme odvali ovakvo nesto, pa me oraspolozi. Bravo!