петак, 5. мај 2017.

REBUSANJE (2776)

12
Autor: Miodrag Bata Babović

8 коментара:

N. Petkovski је рекао...

"O" o "P" okate pet "L" = POPOKATEPETL

N. Petkovski је рекао...

Mala greska, na pocetki treba "P"...

Slavko Bovan је рекао...

Ja sam šokiran! Zar i ti crni Nikola?
Zar i ti, koji ne propustiš ni jednu priliku da drugima "na nos nabiješ" svaku promašenu tipku na tastaturi, ... i ti promaši onoliko P!? Strašno!

Slavko Bovan је рекао...

Rješenje rebusa je, inače, tačno.

N. Petkovski је рекао...

Da, da. STRAŠNO da STRAŠNIJE ne može biti! :):):) Imam dva kompjutera, na onom prvom, starijem mogu da kucam sve tačno i puno preglednije, na drugom (na kojem nemam mogućnosti da otkucam one kvačice na slovima Š, Ž, Č, Ć ...) tastatura mi je manja i slova na ekranu su manja, ali debljina prstiju je ista, pa često otkucam susedno slovo. Eto O je pored P, a takođe imam i još jednu grešku u tom tekstu - napisao sam "pocetki", a treba početku, pa i tu je I pored U i tako se dogodi. Nisam izvršio proveru napisanog teksta pre nego sam ga poslao u opticaj, inače događa mi se (mada ređe) da nekad ne proverim otkucani tekst. Eto, čak se i meni dogodila STRAŠNA stvar. :):):) Da ne poveruješ! :):):)

Ovo ipak nije ništa strašno. Da znaš šta se dogodilo daktilografkinji na arhitektonskom fakultetu u Skopju pre mnogo godina. Kucala ona neki dokumet i odozdo stavila imena dekana koji se prezivao KIROVSKI, a ona otkucala KUROVSKI (I i U su jedno do drugog), i prodekana koji se prezivao GALEVSKI, ona otkucala GZLEVSKI (A i Z su jedno iznad drugog) (na makedonskom GZ znači DUPE). Oni potpisali dokument ne primetivši greške i dokument je poslat onamo gde je trebalo. E tek onda je usledila smejurija kad su oni koji su primili dokument saopštili pošiljaocima kakve su greške napravljene. Poveden je bio disciplinski postupak protiv daktilografkinje jer se smatralo da je ona to namerno uradila, jer malo je verovatno da se dve greške (i to kakve!) dogode u istom dokumentu. Ne trebam objašnjavati da i dekan i prodekan nisu bili baš omiljeni, pa je to još bila i otežavajuća okolnost za daktilografkinju. Ne znam šta se s njom dogodilo.

Luka је рекао...

Očito je Nikola lakše napadati nego se braniti, a sve je to samo lapsus calami, što bi rekli stari Latini.

N. Petkovski је рекао...

Ma naravno da je tako. Ali nikad nisam "napadao", samo sam se salio koristeci datu situaciju. Moje ostro oko sokolovo vrlo brzo primeti gresku, a ruku na srce, bez ljutnje, Luki sa bas najcesce desava. :):):) (Neka procita svoj komentar kod rebusne skoljke):):):)

A, eto, i meni se dogodio isto tako lapsus kalami, pa naravno ide i sala na moj racun. Zar ovo nije blog za uveseljavanje? Pa, naravno da je! (necu citati tekst pre slanja, pa ako i ovde ima kakvog lapsusa, nasmejte se na moj racun).

Анониман је рекао...


OPISNI REBUS

Uz sveštenika uistinu,
uz staru meru za težinu,
stoje tu slova ista
od litra znak zaista!

Tuce tih spojenih slova
slika je strašna nova:
Dimi se vulkanska lava
dok meksička gora spava!

Rešenje: POP, OKA, TE PET "L"= POPOKATEPETL

VlaŠar