уторак, 5. децембар 2017.

KOCKA JE BAČENA



Nismo dugo čekali da saznamo koje su mudre odluke donete uz piće i meze na nedavnom sastanku na vrhu u Beogradu. Po pouzdanim (doduše, nepotvrđenim) informacijama,  u toku je prepiska unutar predsedništva ESS o inicijativi o proširenju tog tela. Ne znamo detalje jer smo skinuti sa mejling liste, ali je vrlo interesantno da do takve inicijative dolazi baš sada. Podsećam da su baš zbog nefunkcionalnosti i preglomaznosti predsedništva ESS, izvršene najnovije izmene statuta 25.02.2017. (ili po falsifikovanom zapisniku 11.03.2017.) kada je odlučeno da svaki klub ima po JEDNOG predstavnika u predsedništvu. Izgleda da nekome smeta takvo stanje, te valja napraviti prepakivanje da bi se „lakše usvojile važne odluke“, da bi se aminovale samovoljne odluke predsednika (ili nekog drugog moćnijeg od njega?!)
Navodno, pripremaju se izmene koje idu u tom pravcu. Što se tiče EKK, najinteresantnije je to što Željko Dimović i dalje ostaje pri stavu da je kikindski klub isključen iz ESS iako je odluku doneo sam protivno Statutu ESS, a na nedavnom izjašnjavanju klubovi nisu potvrdili tu samovoljnu odluku. Naprotiv!

Zbog tog njegovog stava mi se uopšte ne uzbuđujemo. Uzbuđujemo se zbog toga što ostali članovi predsedništva o tome ćute. Tako neće moći, drage kolege, to vam poručujem ja, dole potpisani.
Slavko Bovan (Iznosim lična saznanja i lične utiske)

5 коментара:

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Slavko Bovan је рекао...

Anonimni komentari nisu poželjni i brišu se, a komentarisanje takmičenja o ispijanju piva pisati tamo gdje su objavljeni jer tamo može i anonimno.

Slavko Bovan је рекао...

Autor ove ilustracije/animacije je Dejan Minić. Zahvaljujem mu. (Narednih dana biće još nekih grafičko/dizajnerskih priloga)

Slavko Bovan је рекао...

Članovi predsedništva ESS imaju pozdrav od Zlatana Pupezina (danas smo se stali). Zlatan pozdravlja sve ostale članove predsedništva ESS, a posebno one kojima ne smeta što jedan član predsedništva ESS (on) nije dobio nikakav poziv.

rjovicic је рекао...

Nikakav poziv za bilo kakav sastanak, od kako je izabran, nije dobio ni STANKO ŽUGIĆ", član Predsedništva ESS, ispred Udruženja enigmata "Vuk Karadžić".
A kad..će i zašto nije ne znamo!