субота, 30. децембар 2017.

RETROVIZOR (2)



Februar
U beogradskom hotelu Mažestik prikazani prvi štampani primerci „Kikindskih enigmi“. (https://enigmatikatio.blogspot.rs/2017/02/premijera-u-mazestiku.html)
Enigmatsko druženje u „Mažestiku“. (https://enigmatikatio.blogspot.rs/2017/02/sada-u-mazestiku.html)
Raspisan 6.Memorijal „Đuro Knežević“. (https://enigmatikatio.blogspot.rs/2017/02/mk-u-kikindskim-novinama.html)
Druženje na TV Happy i onda u Beogradu. (https://enigmatikatio.blogspot.rs/2017/02/danas-u-beogradu.html)
„Kikindske enigme“ (2500 primeraka) stigle u Kikindu. (https://enigmatikatio.blogspot.rs/2017/02/stigle-brosure.html)
Održan Masters (Prvenstvo Srbije u Kvizingu) u Kikindi. (https://enigmatikatio.blogspot.rs/2017/02/masters-u-kikindi_12.html)
Zakazana Skupština ESS u „pet do dvanaest“. (https://enigmatikatio.blogspot.rs/2017/02/ipak-skupstina-ess.html)
Održan skup „Boživranaca“ u Splitu. (https://enigmatikatio.blogspot.rs/2017/02/sinoc-u-splitu.html)
U aktuelnom kolu „Ananas-kupa“ najbolji anagram je imao Dragiša Cetić. (https://enigmatikatio.blogspot.rs/2017/02/cetic-najbolji.html)
Dinko Knežević objavio „Anagramnu 2016“. (https://enigmatikatio.blogspot.rs/2017/02/anagramna-2016.html)
EK „Bor“  održao Enigmatsku radionicu. (https://enigmatikatio.blogspot.rs/2017/02/enigmatska-radionica.html)
U Beogradu je, u mučnoj atmosferi, održana Skupština ESS koja je počela zahtevom (Mile Janković) za isključenjem EKK i Slavka Bovana iz ESS. Taj zahtev je podržalo 6 prisutnih (Mile Janković, Dimović, Banović, Rudić, Radisavljević i M. Karna) te nije usvojen. Za novog predsednika ESS izabran Željko Dimović. (https://enigmatikatio.blogspot.rs/2017/02/skupstina-ess.html)
Na Skupštini ESS dodeljena su priznanja Saveza. (https://enigmatikatio.blogspot.rs/2017/02/priznanja.html)
O Skupštini su i drugi izveštavali, a ima i jedna vrlo interesantna fotografija o „postizbornoj koaliciji“(pokazaće se da je to „istorijska fotografija“) (https://enigmatikatio.blogspot.rs/2017/02/drugi-izvestavaju.html)
Lepa fotografija stigla iz Valjeva od najmlađeg člana EKK. (https://enigmatikatio.blogspot.rs/2017/02/pozdrav-od-jovana.html)

7 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Eto, dragi prijatelji, nakon punih 8 sati (i malo jače) kopanja po arhivi i sređivanja tekstova uspio sam da pripremim i tempiram svih 12 "retrovizora". Zanimljivih događaja je mnogo pa ćete moći da se prisjetite samo nekih (najznačajnijih, najzanimljivijih). SIGURNO sam nešto preskočio (nenamjerno), ali tu ste vi da pripomognete. Ako zapazite da nedostaje nešto bitno, izvolite ubaciti dopunu i link.
Sad odoh da popijem jednu kafu opuštalicu.

Slavko Bovan је рекао...

Opaaa. Gledam brojače i vidim da ste veoma zainteresovani za ove poglede unazad. Baš-baš dosta čitanja broja 1. To me veseli (da nisam džabe lupao po tastaturi vascijeli dan).

Digresija:
Svojevremeno je postojala emisija "Kamera pamti" u kojoj su emitovani neki snimci iz prošlosti. Emisija nije bila dugog daha jer se nekima nije svidjelo kada su vidjeli šta je kamera "zapamtila" iz njihove prošlosti.
Vjerujem da se nekima neće dopasti neka podsjećanja u "Retrovizoru", ali pretpostavljam da će makar 92% čitalaca biti zadovoljno.

Hajro је рекао...

Najprije čestitke i najljepše želje svima koji će pročitati, svi smo ovdje jer imamo mnogo šta lijepog zajedničko.

Jeste kraj godine i vrijeme osvrtanja, ali i planova/želja za narednu godinu. Hvala Slavko za trud i podsjećanja. Podsjetiću te na nekoliko tvojih osvrtanja na pad interesa, veselja i opuštenosti, u pravu si i na tu temu, svaka čast za realnost i iskrenost. Još da nam ponudiš ideje, planove, promjene ... koje bi u novoj mogle popraviti to o čemu si pisao. Ovo, naravno, ne znači da nije bilo dobro i da nastavljanje ovako nije dobro.

Slavko Bovan је рекао...

VAŽNA NAPOMENA koja malo veze ima sa prošlošću na TIO, a više na budućim objavama.
Tapšanje je rubrika koja je od početka rada ovog bloga bila pun pogodak, ali kako smo pet puta "obrnuli krug" bio sam u dilemi da li da u novoj godini krenem sa "ukidanjem" čestitanja rođendana, pa sam proveo blic-anketu među nekim kolegama (aktivnijim saradnicima). Različita (vrlo različita) su mišljenja, ali preovladalo je mišljenje da čestitanje rođendana MORA da ostane.
Do sada su kriterijumi bili da bi neko dobio tapšanje:
1. Aktivan doprinos radu TIO
2. Članstvo u EKK
3. Lično poznanstvo
4. Značajan (baš značajana) doprinos enigmatici

Dakle, ostaje "Tapšanje", ali će se kriterijumi od 1. do 4. sprovoditi vrlo rigorzno (sa raznim nijansama).

Slavko Bovan је рекао...

Nadam se da će ova modifikacija naići na razumijevanje i kod kolega koji su glasali za "hitno ukidanje", ali i onih koje ću (iz raznih razloga) "preskočii" na njihov rođendan.

Slavko Bovan је рекао...

Po ovom pitanju vodi se baš-baš zanimljiva prepiska (tajna). Za koji minut ide "razgovor uz kafu" pa da vidimo da li će biti javnog iznošenja stavova. U velikoj sam dilemi.

Slavko Bovan је рекао...

I u narednim nastavcima biće podsjećanja na objave kao što je ova sa linkom na dnu teksta: LEPA FOTOGRAFIJA...