понедељак, 4. децембар 2017.

NOSTALGIJA (709)


Vjesnikov kviz 245, 08.07.1981. (str. 51)


Dobitnica prve nagrade u natječaju za osmoškolce je Slavica Mandić iz Sanskog Mosta, a dobitnik druge nagrade je – Miroslav Bovan s Bune.
Ova objava povezana je s "Nostalgijom" broj 700 (LINK).
(Prilog: Jovan Nedić)

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Imao sam običaj da kupone šaljem na ime mlađeg brata, a on je često imao sreće i dobio je veći broj sitnih i manje sitnih nagrada.

Gojko је рекао...

Slavica mi je rodica(kuća preko puta moje),pošto sam imao malo tog enigmatskog staža bilo me je "sramota" da kupone šaljem na svoje ime.Slao sam ih da djecu od rođaka i iz komšiluka.Bilo je nagrada,simboličnih,a i onih solidnih.Njima je mnogo značilo da im se ime pojavi u novinama,a meni je mnogo značilo to što to njima znači.

Mirka је рекао...

Kakvi ste mutni tipovi vas dvojica.

Slavko Bovan је рекао...

Htjedoh se danas našaliti i napisati: "Slao sam na mlađeg brata sve dok sam bio jači od njega i dok sam mu mogao oteti nagradu" ali odustadoh od komentara jer na ovom mjestu ima i bukvalista koji bi možda pomislili da je to istina.
Istina je da su sve nagrade bile njegove i da se znao baš obradovati. Nećete vjerovati, ali sjećam se ovog modela aviona koji je tada mali Mišo s guštom sklapao (tada se to radilo uz pomoć oho-ljepila).

Gojko je baš dobro napisao: Njima je mnogo značilo da im se ime pojavi u novinama,a meni je mnogo značilo to što to njima znač