четвртак, 11. јануар 2018.

EVERGRIN (685)


Kviskoteka 562, 23.09.2005.
(Prilog: Jovan Nedić)

7 коментара:

Belirac је рекао...

Ovaj prilog trebalo je objaviti na početku, prije svih ostalih iz ove serije, da bi se vidjelo kako je raspisan "zadatak 1. kola": "sastavite klasičnu križaljku 22 x 13 netto!"

Belirac је рекао...

U plasman od 1. do 10. mjesta ušlo je 14 sastava. Ovdje ih je objavljeno 13. Nedostaje samo rad Čedomira Jelića, koji je podijelio 7. i 8. mjesto. Objavljen je u 576. broju "Kviskoteke".
Ja nemam taj broj (ili se negdje zaturio). Zato pozivam Nedjeljka Nedića da on blogogazdi pošalje i tu križaljku (makar u njemu bila riješena samo bjelina...) kako bi zainteresovani križaljkaši dobili cijeli komplet na uvid.

Belirac је рекао...

Koliko sam ja primijetio, križaljke plasirane ispod 10. mjesta nisu objavljivane ili su objavljivane bez oznake da su bile poslane na konkurs.

Belirac је рекао...

Poštovane kolege, sad preko oznake (taga) "Kviskoteka" imate gotovo potpun uvid u rezultate križaljkaškog konkursa iz 2005. godine. Da čujemo vaše mišljenje!

Slavko Bovan је рекао...

Moje mišljenje: OVAKVA TAKMIČENJA SU POTREBNA!

Nedjeljko Nedić је рекао...

Tek sada pročitah. Šaljem sutra traženu križaljku.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Broj imam, ali sam iz njega, kao i iz svih brojeva u kojima su objavljene natječajne križaljke, isjekao križaljku. Nakon što sam načinio svoju tablicu, bacio sam ih!