понедељак, 15. јануар 2018.

PISMESTROVIĆ



Evo kratke prepiske sa Petrom Pismestrovićem (objavljujem uz njegovu dozvolu) koja bi mogla interesovati sve ljubitelje enigmatike. Napomena: Petar Pismestrović je rođen u Sremskoj Mitrovici.

Pismo:
Pozdrav iz Kikinde.
Dvije stvari: 1. Poodavno sam prijavio da imam Koraksovu knjigu karikatura („ON“), pa sam postavio pitanje da li da je sačuvam za Vas (poklanjam!) ali ne dobih odgovor. To je bilo još onda kada ste objavili da ste zainteresovani za slične knjige. Knjiga je još „živa“ i u vitrini.
2. Sledeći Susreti enigmata Srbije (na kojima će učestvovati i značajan broj hrvatskih i BH enigmata) održaće se u Sremskoj Mitrovici u avgustu, pa mi pade na pamet da bi bilo lijepo, u saradnji sa nekom kulturnom institucijom u SM organizovati izložbu Vaših karikatura. Tu ideju pomenuh i rukovodstvu Enigmatskog saveza Srbije, ali nemam povratnu informaciju da li se išta radi povodom te ideje. (Trenutno su odnosi između EK „Kikinda“ i ESS malo zategnuti, ali to je nebitno za ovu priču).
Dakle, dojavite mi - Da li da čuvam „Koraksa“ i da ga, eventualno, na opšte  zadovoljstvo mnogobrojnih enigmata koji su sentimentalno vezani za karikature/portrete sa naslovnih strana enigmatskih listova PREDAM U S. MITROVICI u avgustu 2018.
Srdačan pozdrav.
Slavko Bovan

Odgovor:
Poštovani Slavko, svakako sam zainteresovan za knjigu Predraga Koraksića, kao i za izložbu u okviru susreta odgonetača u SM. Naravno od mene najmanje zavisi da li će se izložba desiti. Morao bih znati sve termine pošto u augustu planiram i godišnji odmor.. Bilo bi mi drago da se susretnem s ljudima koji cene i razumeju to što radim. Ukoliko uspete dogovorti izložbu, ja sam za. Hvala na javljanju i svako dobro. Srdačan pozdrav Petar.

3 коментара:

Zdenko је рекао...

SPASIM VEĆI PORTRET!

Slavko Bovan је рекао...

Mislim da bi bio pun pogodak, ako bi se organizovala ova izložba.

Анониман је рекао...

"Sremske novine" su više puta pisale o Petru Pismestroviću a oni su sada jedan od
organizatora pa ćemo ih zamoliti da naprave izložbu. Postoji ideja da specijalni gosti
budu Petar Pismestrović i Petar Bizumić (vrhunski karikaturista i akademski slikar).
No, o tome uskoro na Danu enigmata!

Vlašar