петак, 4. октобар 2019.

OGLASNIK

Stiže mi veći broj poruka sa raznih adresa (u poruci je "Drop-box"), a istovremeno sam dobio četiri pitanja da li sam išta slao. NISAM.
Izgleda da cirkuliše neka SPAM poruka.

4 коментара:

Belirac је рекао...

Nedavno me je Krsta Ivanov kroz komentar na ovom blogu zamolio da kupim i na Sajam knjige (26. X. 2019) donesem monografiju Stjepana Horvata "Pedeset godina bjelovarskog 'Čvora'" za Radeta Matića.

Direktor "Čvora" Hrvoje Horvat poslaće mi jedan primjerak za Matića, ali pita je li za kupovinu zainteresovan još neko? Moguće je, također, nabaviti i enigmatske bibliografije koje su nedavno objavljene.

Ako je neko zainteresovan, neka to napiše u komentaru. Preuzimanje i plaćanje na Sajmu knjiga.

Slavko Bovan је рекао...

Ponavljam - NISAM ništa slao, a čujem da je na više adresa stigla poruka na kojoj piše da sam je ja poslao (ali, kažu mi, nema moje mail-adrese). Isto tako, meni je proteklih 48 sati stiglo sa (do sada) šest različitih adresa poruka sumnjivog sadržaja. Ne otvaram, što i vama preporučujem.

Ima li neko da me pouči kako se izboriti s ovim. (Zavirio sam u "Spam" i tamo vidim da je kompjuter smjestio desetak sumnjivih poruka, ali šest se "probilo").

Svetlana је рекао...

Ako poruke imaju nešto zajedničko, na primer iste reči, onda u svom programu za mejl, u opciji za spam, stavi da sve poruke sa tim rečima idu automatski u spam.

I ja sam dobila poruku od "Slavka Bovana", ali je nisam otvarala, već odmah obrisala. Pošto ima neke veze sa Drop-boxom, ako imaš tamo nalog, poušaj da se uloguješ i promeni lozinku.

Može biti i da je neko upao negde u neki tvoj nalog, pa koristi gotovu listu koju imaš kada šalješ mejlove na više adresa. Za svaki slučaj uđi u sve moguće naloge koje imaš i promeni im lozinke, a što je najvažnije - nikad nemoj da koristiš istu lozinku na dva različita mesta.

N. Petkovski је рекао...

Nisam toliko vičan radu na kompjuteru (epoha kompjuterizacije kod mene starijem čoveku je došla u mojim poznijim godinama) i ne znam šta su to "spamovi", "nalozi" i slično, ali mi se 2-3 puta dogodilo da mi neko "uđe" u meil adresu i lozinku (hakirao me), pa je slao poruke kao da su moje, čime je napravio pometnju i za mene i za one kojima su poruke išle. Imam prijatelja koji je "tata-mata" za komjutere, pa mi je on spašavao kožu menjanjem lozinke, ali je ustanovio da mi je meil adresa hakirana iz Beograda i Novog Sada. Dakle, eto, nisam samo ja imao ovakvih neugodnosti. Valja se paziti i na vreme se spašavati od uljeza.