недеља, 12. јануар 2020.

EVERGRIN (722)

Test broj 7 (15.06.1974.), strana 13
(prilog: Gojko Mandić)

7 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Naknadno ću dopisati podatke (koji je broj i datum objave).
Ovo objavljujem u ovoj rubrici jer odavno nismo imali "Evergrin" te ovo treba shvatiti kao podstrek saradnicima da šalju priloge za ovu rubriku.

Ovo je istovremeno i podstrek dežurnim vikažima da našišu: "Kakav je ovo evergrin? Ovo nije evergrin! Znaš li ti šta znači evergrin i tako dalje i tako bliže.

Slavko Bovan је рекао...

Zna li neko nešto detaljnije o autoru? R. Marković? Da li je to Ratko Marković, rođen 1954. godine?

Gojko је рекао...

Test broj 7(15.06.1974.),strana 13

Nedjeljko Nedić је рекао...

Ratko Marković (Osječani, 13. II. 1954.): Sanitetski tehničar. Prvu križaljku objavio je u Čvor križaljci od 9. VIII. 1972. Surađivao je i u Vjesnikovu kvizu, Testu, Vikendu, Orbisu ... Članom Čvora od 1976. Novitet mu je rebusna premetaljka u konjićevu skoku. Potpisivao se s pseudonimom Ratmar. Do rata je živio u Odžaku, a danas je u Švicarskoj. Spominje se u LZJ-u i AZJ-u.

LJEPUŠKASTO LICE! (lje puška stolice)

Dejan Minić је рекао...

Ovo je pravi primer kako saradnici utiču na kvalitet rada blogova.

Gojko je pronašao stare časopise i poželeo to da podeli sa nama na TIO, mi ga podržali i podstakli da pošalje još radova. Zatim je Slavko pitao za autora ovog rebusa, a Nedjeljko vrlo iscrpno odgovorio. Dalje sam ja kontaktirao Nedjeljka u vezi ovog noviteta (rebusna premetaljka u konjićevom skoku) i on je obećao da će, ako ga pronađe, da ga objavi na DUE.

Tako mora da bude, bez obzira što su vlasnici blogova glavni urednici, od angažovanja svih nas dosta zavisi da li će ti blogovi bolje ili još bolje raditi.

Slavko Bovan је рекао...

Dejane, svaka ti je ka Negoševa.

Nedjeljko Nedić је рекао...

I jest!