уторак, 2. јун 2020.

ZLATAN U "ENIGMI"


Enigma 2453, 01.06.2020.

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Biće nekoliko objava iz ovog broja.

Krsta је рекао...

Potkrala se greška, verovatno nenamerna, u tekstu o prvom uredniku "Enigme". U Leksikonu srpskih enigmata stoji da je pok. Petar rođen 19. maja, a ovde piše 19. septembra 1928. U razgovoru sa enigmatskim VUK-om autorom ovog napisa, kaže da jednostavno nezna kako je do ovoga došlo.
Pozdrav!

N. Petkovski је рекао...

Forenzičko inspektorski pokušaj da se otkrije gde se krije greška: kad se vlastoručno napišu brojevi 5 (maj) i 9 (septembar) oni su vrlo slični po formi i obliku, pa je tako broj 5 pročitan kao 9 (ili obrnuto). Ovime je istraga završena, "krivac" otkriven i slučaj zatvoren. Nema kazne jer se radi o nenamernoj greški, sa preporukom da "krivac" ubuduće čitkije piše.

Анониман је рекао...


Zanimljivo je da je data slika sa jednog skupa enigmata u prostorijama Šahov-skog saveza Srbije (nekad Jugoslavije) u Nušićevoj 25, drugi sprat u Beogra-du.
Na slici su - stoje s leva na desno: Zlatan PUPEZIN, Milenko MIJATOVIĆ, Milenko STOJANOVIĆ, Vojin VUKŠIĆ, Krsta IVANOV, Dragan LOJANICA, Duško LAZIĆ, Radojica JOVIČIĆ, PETAR STOJANOVIĆ, Milan ŠABAN ; čuči Veljko MAKSIMOVIĆ a sedi JOVAN VUKOVIĆ. Sve velikani enigmatike i novinarstva.

Vlašar