понедељак, 19. октобар 2020.

NEDJELJKOV LEKSIKON (20)




 

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Ivica Mlađenović je umro 10.02.2020.

Nedjeljko Nedić је рекао...

U rubrici "U spomen" na mojem blogu piše 10. veljače, u Leksikonu 12. koji je naveden i na nekoliko internetskih stranica. Provjerit ću opet.

Радоја Рацановић је рекао...


Проф. др ХАЗИМ МУЛИЋ (1941), стручњак из неуропсихијатрије, признат и у свијету - Европи и Америци. Почеци његове каријере везани су за Тузлу, гдје је био директор УМЦ-а 1975-1978. године. Након стицања звања доктора медицинских наука изабран је 1983. за професора неуропсихијатрије на тузланском Медицинском факултету. Међутим, 1987. пресељава у Пулу гдје ради у Војној болници, а након распада СФРЈ отвара приватну праксу. Између осталог, познат је као стручњак за политичку психијатрију (која је почела значајно напредовати с појавом неуропсихијатра Дејвида Овена, кога знамо као британског министра вањских послова и коаутора Венс-Овеновог мировног плана).

Хазим Мулић се као састављач укрштеница појавио 1960. године у београдској Енигми и објавио их је више дестина у том и загребачком листу Џепна крижаљка.

Belirac је рекао...

Matija Mladinović je sarađivao i u osječkom listu "Slova do krova".

Cryptoman је рекао...

Radoja, podsjeti me sa ovim Dejvidom Ovenom na jednu njegovu knjigu i samo bih htio da je preporučim onima koje to zanima jer je stvarno dobra. Zove se "Bolesni na vlasti".