среда, 6. јануар 2021.

MORAM OBJAVITI

Pripremam za štampu "Eroteku". Nedavno se Štef ponudio da knjigu štampa, a ja mu uz veliku zahvalnost obećah da ću brzo pripremiti materijal. Istovremeno lektorišem, skraćujem, izbacujem neke epizode, ČITAM šta sam davno napisao i podsjećam se svojih "opservacija". Povremeno sam sebi kažem da su u pravu oni koji insitiraju (godinama) da se objavljeno na internetu pretoči u knjigu. Ima tu dosta činjenica koje valja sačuvati...ali naletim i na pokušaje duhovitosti koji bi mogli da uljepšaju knjigu. Evo upravo sad sam "zapeo" kod ovog pasusa (Susret na Jarunu u organizaciji "Kviskoteke"):

Ne, nismo gledali  poluobnažena putena tijela koja golicaju maštu,... Neeeee, ...pazili smo da nas ne pretaru rolerima. Nismo mogi hodati zatvorenih očiju. Da li je bilo i vozača rolera muškog pola? Da me zakoljete pojma nemam! Možda u Zagrebu postoji neki propis da je obaveza da rolere voze samo mlađe ženske osobe koje nemaju šta da obuku osim nekih minikrpica, a da muškarci moraju da se zlopate šipčeći pješke i čežnjivo gledaju za rolerkama, sve im zavideći...na koturaljkama.

Foto: Dejan

3 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Neka samo neko kaže da ovaj blog nema najbolje saradnike na svijetu (i šire). Nije prošlo ni pet minuta od objave teksta, a Dejan mi šalje fotografiju koju je tada napravio.

Nisam ni znao da postoji fotografija. Zahvaljujem Dejanu koji dokumentuje da u "Eroteci" nema laži, nema prevare. Ima samo dobrog raspoloženja.

Dodajem fotos.

N. Petkovski је рекао...

... i drugara korektora. Pasus ti je super, samo da "češnjivo" pretvoriš u "čežnjivo"

N. Petkovski је рекао...

Još sad se prijavljujem i upisujem među prvima da naručim i kupim knjigu.