среда, 7. април 2021.

NAJLEPŠE JE ĐAČKO DOBA


Školovanje sam (uspešno) završio u praistoriji, ali bejah u zabludi da sam položio sve obavezne ispite, te da ću sada da polažem samo ono šta mi ćefne (npr. vozački ispit). Imam osećaj da od diplomiranja na Pravnom fakultetu u Mostaru, neke daleke godine, svakog dana polažem nekakve ispite. Ako sam dobro prebrojao, u zadnjih deset godina "u đačkim klupama" sam bio makar 15 puta, a neki ispiti su bili baš-baš zahtevni. ..(državni, pa matičarski,..).Ali što se mora, nije mi teško. U prethodnih nekoliko meseci tri puta obučavanje i tri puta polaganje ispita. Položio! Juče stigla dva sertifikata, lično potpisala gospođa ministar. Uzviknite - bravo momče! Biće mi lakše, jer su mi se ova školovanja i obavezne obuke popele na vrh glave. Ako dosad nisam naučio, neću ni odsad. Vjerujem da u mom personalnom dosijeu u firmi nema više gde da se ubace ovi sertifikati, diplome, potvrde...Dobro je da se ova polaganja drastično odražavanju na moju platu (Gde su mladi tu je i šala!).

7 коментара:

Rok Ban је рекао...

CERTIFIKAT, pa to nešto znači!! Čestitam.

Dejan Minić је рекао...

Koji napredak, od magareće klupe do silnih diploma i sertifikata:) Čestitam!

(A pare, gde su pare?)

Belirac је рекао...

Čestitam(o)!

Анониман је рекао...

Pare isparile !

Dr-Iva

Danko је рекао...

ČESTITKE iz Holandije !

Slavko Bovan је рекао...

Hvala, ovi sertifikati nisu bez značaja ali ovo sam objavio ne da se hvalim već da se "žalim". Mnooogooo vremena i energije gubim na ova obavezna usavršavanja.

Hajro је рекао...

Sve dok imaš posao nije gubljenje vremena, što se mora mora se... Svaka čast, čestitke, upiri dalje...

1992. sam već imao jasnu situaciju, svijest izbjeglice, nelijepu sliku predstojeće borbe za opstanak i sve tako... Ipak sam se šokirao kad sam ovdje čuo za neke da rade dva posla... Nije prošlo dugo nađoh sebe kako 5 godina radim dva posla, vikendom samo jedan ali po cijeli dan... nisam znao ko je pobjednik Svjetskog nogometnog prvenstva koje se 1994 igralo i tu, oko mene, nije mi bilo do toga... vrlo brzo naučiš, prihvatiš... kad moraš. Oprosti što me povuče tema.