уторак, 10. август 2021.

EROTEKA (13)


5 коментара:

Aljoša Vuković је рекао...

Imam jedno pitanje, ako mi netko može objasniti. Kako ja, naime, nisam nikad napisao križaljku, a kako stvari stoje, i neću, koji su kriteriji po kojima se ocjenjuje križaljka. Budući da Slavko nije baš afirmativno progovorio o svom prvom uratku, a meni se to čini skroz dobro, koji su parametri važni za dobru križaljku?

Belirac је рекао...

Ovo je sasvim OK skandi-križaljka za rubriku u kojoj je objavljena: "A ovo su dvije strane enigmi za mališane".

Belirac је рекао...

U istom broju "Kviza" objavljeno je i ovo: Ima 'Kviza' sred Pariza

Mandrak је рекао...

Aljoša, ovde i na mnogim drugim mestima su ispisani kilometri teksta o merilima kvaliteta križaljke. Teško je lapidarno pobrojati sve parametre, a mnogi od njih nisu ni bitni za obične konzumente.
Iskustvo u većini slučajeva podrazumeva napredak (i usvajanje esnafskih fora i fazona (mada ima autora, da ne kažem: slučajeva, koji po 100 godina ostaju na početničkom nivou).

Slikovito: svako može da skuva palentu, ali ne može svako da napravi goveđe medaljone. Mladi kuvar sigurno ne priprema pekinšku patku, nego kreće od nečeg laganog, pa uči jedno po jedno, stiče iskustvo, razvija se. I kad jednog dana taj kuvar postane ozbiljan gastronom, može naći hiljadu mana onoj najobičnijoj palenti sa početka priče.

Aljoša Vuković је рекао...

Hvala ti Mladene.