понедељак, 29. новембар 2021.

PRELISTAVANJE ("ASTRO SKANDI")

ASTRO SKANDI broj 3. Premijerno prikazivanje. Prelistajte broj.

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Može se čuti kako šušti pod prstima kvalitetan papir. A ni izgled nije rđav :)

Zdravko је рекао...

Sretno na kioscima!

Ilija Đurković је рекао...

Na osnovu ovog Slavkovog prelistavanja (dok Milijana preslaže escajg :)) stekao sam dobar uvid u izgled časopisa. Zaključujem da je kvalitet papira odličan (što je meni takođe bitno kod nekog časopisa) a grafički izgled na zavidnom nivou. Štampao sam i rješavao skandinavke iz prvog broja i uvjerio se da je kvalitet enigmatike odličan, što i ne čudi s obzirom na to kakva je ekipa okupljena na ovom projektu, vođena mudrom uredničkom rukom.
Pošto se radi o skandi časopisu, predložio bih uredniku obogaćivanje sadržaja sa nekom od varijacija skandinavki kao što su: skandi za dvoje, skandi talijanka, skandi asocijacije, skandi 1+2, skandismjerka, razmještajnica, i slično. Siguran sam da bi svaki rješavač volio da bar neku od ovih podvrsta vidi u časopisu, a vjerujem da bi se na taj način dobilo na raznovrsnosti i ljepšem (i kvalitetnijem) izgledu časopisa.
U svakom slučaju ovaj časopis je pravo osvježenje na enigmatskoj sceni, i želim mu uspješan rad i dobru prodaju, uz stalnu podizanje kvaliteta i raznovrsnosti sadržaja!

Slavko Bovan је рекао...

Ilija, hvala na komentaru.
Astro je već ima profilisanu koncepciju koja ga razlikuje od mnogooooobrojnih listova sa skandinavkama. Nije bilo zamišljeno da Astro bude stožer buduće porodice listova, ali eto, nekako se nametnuo.

Centralni list treba da bude (buduća) enigmatska revija sa raznovrsnom enigmatikom. Taj list je u fazi idejnog projekta. Tu će biti prostora za varijacije koje pominješ, ali i još dosta enigmatskih vrsta.

Astro će biti drugi na listi. Dakle, list za šaroliku publiku.

Gigant treba da se izbori na tržištu jer se i taj list bitno razlikuje od mase enigmatskih listova na kioscima u Srbiji. Juče me zvao jedan enigmata-rješavač iz centralne Srbije da kaže da je kupio list (dva primjerka jer hoće da ima sačuvan prvi broj prazan). Kaže da je zadovoljan i da će biti redovan kupac.

U bliskoj budućnosti biće štampan još jedan enigmatski list formata Astro Skandija sa specifičnom enigmatskom ponudom.

Biće još. Željko studiozno pristupa širenju porodice listova.

Saradnja je otvorena pa tako u svakom novom broju pridružuju nam se novi saradnici. U trećem broju je još 3-4 novih imena, a u četvrtom (zasad) još dvoje "novih". Gigant radi uži broj saradnika, ali i tu će biti šanse za svakoga od vrsnih sastavljača.

Idemo dalje!