уторак, 22. август 2023.

NOSTALGIJA (1835)


 Vikend br.741 (06.08.1982.) str.33.

Prilog: Gojko Mandić

4 коментара:

Neki Tip је рекао...

Početkom sedamdesetih zagrebački Vikend objavljivao je nekoliko križaljaka u svakom broju na unaprijed zadane likove s oznakama 1, 2, 3 ... A, B, C ... Likovi nisu bili preteški za sastavljanje, a i zadatak je bio da što više čitalaca objavio poneku križaljku. Bilo je tu svega i svačega, a ja sam godinama pripremamo za tisak sve te križaljke (čak i u vrijeme moga služenja vojnog roka u Ajdovščini). Bilo bi zanimljivo jednog dana napraviti popis svih autora, jer mnogima su to bili prvi autorski radovi. Osim križaljaka, tu su bili objavljivanji i "rječnici" za odgonetače, na osnovu rukopisa pripremanim za Priručnik za odgonetače (I. i II. izdanje). Možda još valja napomenuti da je u to vrijeme Slavko Peleh bio poslovni taj u redakciji Vikenda.

Gojko је рекао...

Vikend sam čitao preko 20 godina. I prvi moj enigmatski rad (križaljka-ukrštenica) bila je u tom neenigmatskom listu,a već sutradan i u enigmatskom listu, Čvor Razbibrizi.Imam taj broj,sad će 13.9. tome 49 godina.U Vikendu je bilo dosta(sada) znanih enigmatskih imena.Mislim da sam negdje imao i anagramčić (NEK VID, sine /kupi novine).

Анониман је рекао...

Vikend je bio izuzetno kvalitetan list. Takvog NEMA u današnje vrijeme.


Stjena

Slavko Bovan је рекао...

Uvijek je lijepo podsjetiti se na ovaj list (ovakve listove) koji su podosta učinili na "inficiranju" novih enigmata-sastavljača.