среда, 3. јул 2024.

DRAŽ-PLANINA


 Jovan Nedić šalje zanimljiv prilog. VIDI OVDE.

4 коментара:

Belirac је рекао...

Učenici IV-B razreda Gimnazije Beli Manastir (1969-1973) razrednika Novaka Vukčevića ne samo da se tradicionalno okupljaju svakih pet godina posljednje subote u mjesecu maju, nego je na 45. godišnjici odlučeno da će se neformalno okupljati svake godine u pratnji supruga i muževa. Međutim, takav je dogovor kasnije omela epidemija korone, ali je nakon 50. godišnjice održane 2023. godine odlučeno da se nastavi sa svakogodišnjim okupljanjem, pa je ove, 2024. godine, na nekadašnji Dan mladosti, održana 51. godišnjica u vikendici školskog druga Vladimira Fijačka i njegove supruge Mirjane u Draž-planini.

Belirac је рекао...

Nekadašnji gimnazijalci iz Baranje, Osijeka, Novog Sada, Subotice i Futoga okupili su se prijepodne na groblju u Belom Manastiru da bi na jednom mjestu odali počast nedavno preminulom drugu Draganu Anđeliću iz Donje Mahale u BiH te još trojici školskih drugova koji više nisu živi. Također su se prisjetili svog razrednika Vukčevića (1937-2005) i ostalih preminulih profesora, kao i tadašnjeg direktora Antuna Bubalovića (1925-2007).

Belirac је рекао...

Na druženju su bili:
Ljubomir Damjanović – Subotica, Dušanka Dmitrić (Kovačević) – Bilje, Zdravko Dobrovac – Beli Manastir, Ljiljana Dvornić (Grahovac) i Tomo Grahovac – Kneževi Vinogradi, Vladimir (i Mirjana) Fijačko – Osijek, Jasmina Ilić (Plavšić) – Beli Manastir, Ranko (i Jadranka) Kostić – Osijek, Branko Kovačević – Novi Sad, Jovan (i Vesna) Nedić – Beli Manastir, Milan Miljatović – Futog i Nada Resanović – Novi Sad. Na komemoraciji je bio i prof. Nikola Živković – Beli Manastir.

Belirac је рекао...

Zanimljivo da su se dvojica školskih drugova iz ovog razreda (Vladimir i Jovan) oženili dvjema školskim drugaricama iz IV-3 razreda osječke Gimnazije "Braća Ribar" (Mirjana i Vesna). Također je zanimljivo da je učenica ovog razreda bila i Spasa Mečanin (udana Nikolić) iz Kneževih Vinograda, koja je pjevala u grupi "Slatki greh" prije Lepe Brene, još dok se ta grupa zvala "Lira šou".